The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

A Blizzard újabb projektje ment a levesbe... De ez akár még jó hír is lehet!

| Shadereaper

A tavalyi BlizzCon óta folyamatosan jönnek a különféle hírek és spekulációk az Activision Blizzard háza tájáról amik, sajnos még a legjobb esetben is keserédes szájízt hagynak maguk után. Hallottunk itt leépítésről, menekülő és vagy leváltott vezetőkről, elkaszált projektekről, új piacok felfedezéséről. Bár a vállalat igyekezett megnyugtatni a közönséget, a folyamatosan napvilágra kerülő hírek talán még a legelhivatottabb Blizzard fanok bizalmát is megrengették.

Ahogy mondani szokás: "A baj nem jár egyedül..." és még mindig nem értünk a pánik végére. Jason Schreier a Kotaku-n megjelent cikkében számolt be arról a pletykáról, miszerint a Blizzard nem régiben megszüntette egy az Ares kódnévvel ellátott a Starcraft világában játszódó FPS játék fejlesztését, méghozzá azzal a céllal, hogy az így felszabaduló erőforrásokat a Diablo és az Overwatch franchise következő címeinek fejlesztésére fordíthassák.

Schreier elmondása szerint az egyik magát megnevezni nem kívánó forrása úgy írta le a játékot, "mintha Battlefield-et játszanál, csak a Starcraft univerzumban."  Az eddig elkészült prototípusokban a játékos egy Terran gyalogos bőrébe bújva irthatta a Zergeket, emellett pedig játszható Zergek is szerepeltek a tervek között. Schreier forrásainak véleménye megoszló volt a játékkal kapcsolatban, míg az egyik szerint a fejlesztés nagyon nehezen haladt, addig mások szerint a játék "Jól nézett ki" és "Hatalmas sokk volt" amikor pár hete beszüntették a fejlesztést.

Schreier felkérte a Blizzardot, hogy kommentálja a hírt, amit a cég egy eléggé terjengős és nagyon általános hangnemben megírt levéllel meg is tett. Lényegében válaszuk annyiban merült ki, hogy "A cég döntéseit mindig a cég értékrendjének megfelelően hozzuk meg függetlenül attól, hogy a külső szemlélő hogyan értelmezheti őket."

A projekt megszüntetése miatt szerencsére egyetlen dolgozót sem küldtek el a cégtől, és vezetőség két megkérdezett dolgozó szerint is azzal indokolta az Ares (és egy másik, még be nem jelentett mobile projekt) elkaszálását, hogy az ezeken dolgozókat áthelyezhessék a Diablo 4 és az Overwatch 2 fejlesztésére, amik várhatóan az idei BlizzCon fő attrakcióját fogják majd képezni(bár mind jól tudjuk, hogy a tavalyi hasonló pletykákból végülis mi sült ki).

Wowhead