The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Blitzchungot felfüggesztette a Blizzard!!!

| Turki

Chung "Blitzchung" Ng Wai egy pró Hearthstone játékos Hong Kongból az egyik streamje végén tett egy nyilatkozatot, melyben megemlíti, hogy támogatja a kormány és a rendőrség elleni tiltakozást.
Blizzard ennek okán, mivel Chung megsértette a versenyszabályokat, komoly büntetést szabott ki rá.

Ezen a linken megtekinthetitek a Twitter vidit, cikkeket, mémeket, kommenteket: Twitter

A streamben, a közvetítés egy részében Blitzchung egy maszkot viselt, ahogy a tüntetők is, és emellett ez a mondat hagyta el a száját " Hong Kong felszabadítása és korunk forradalma!"
Blizzard tisztában van politikai és piaci következményeivel ennek a személyes lépésnek, ezért megállapította, hogy Blitzchung megsértette a versenyszabályokat. ami tartalmazza:

"Bármilyen olyan cselekedet, ami hamisítást, csalást eredményez és sérti a nyilvánosságot vagy egyéb módon a Blizzard imázsát rontja, eltávolítást eredményez a "Nagymesterek" köréből. A játékos nyeremény összesen 0 USD-ra csökken."

Blitzchungot azonnal eltávolították a Nagymesterek közül és visszavonták a nyereményét valamint nem vehet részt Hearthstone esport bajnokságokon egy éven át. Blizzard szerint az egyéni véleménynyilvánítás és gondolat megosztás jó dolog, de a játékosoknak és más résztvevőknek a versenyükben való részvételhez be kell tartaniuk a hivatalos versenyszabályokat. 
Nehéz ez azoknak, akik arra várnak, hogy Kínában az egyéni benyomások és gondolat menetek szabad utat kapjanak. Kína az Kína.

Személyes véleményem következik...

Miszerint egy cégnek és nem akármilyen cégnek, most már kijelenthetjük, hogy évtizedek óta játékfejlesztéssel foglalkozó vállalatnak már nem a negatív visszhanggal kelljen foglalkozzon, hanem azzal hogy Kínának vagy bármilyen országnak megfeleljen cég és pénzügyi politikára hivatkozva, sajnos vagy nem sajnos de egyetértek. Egy ekkora országnak, mint Kína, igenis behatása van az ilyen jellegű intézkedések felé, amely véleményem szerint jogosan lett megitélve, igenis figyelni kell szentelni ennek és példát kell statuálni.
Egy esport játékosnak és úgy ámblokk a játékos közösségnek, legyen az verseny vagy szimplán egyéni stream, nem szabad a politikáról, országokról vagy bármi nemű emberi identitásról szólnia. Nem osztunk meg nyilvánosan olyan kijelentéseket, amik sértik vagy az egyik vagy a másik fél testi lelki nyugalmát, legyen az egy óriás vállalat vagy a sarki virágárus, főleg ha már van egy kiépített szabályrendszere az adott személynek vagy cégnek.

 

forrás