The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Mi történt Januárban?

| Orte

Hát mit is mondhatnék? Voltak már unalmas és érdektelen hónapok a Blizzardnál főleg az elmúlt időszakokban, de Januárban annyi minden történt, hogy komolyan kapkodnunk kellett a fejünket egyik hírről a másikra, nehogy le maradjunk valamiről. Nézzük meg a legfontosabbakat ezek közül.

Rögtön a hónap elején olvashattunk arról, hogy a Blizzard-tól megközelítőleg 100 alkalmazott állt fel és sétált ki az ajtón, az egyik írországi irodában, sokan azt gondolták, hogy az Europai support-ot ez annyira megfogja "sebezni", hogy talán be is zárják azt az irodát. Persze a Blizzard hívatalosan is reagált a hírre és erről szó sem volt, csupán csak egy ideig kevesebb gőzzel működött a részleg.

Aztán a tömeget követte, és távozott a Legenda is Mike Morhaime, a Blizzard elnöke és alapító tagja már Októberben bejelentette, hogy lassan elhagyja a fedélzetet, ám Januárban  megtudtuk, hogy Április 7-e lesz az utolsó napja a cégnél.

Egy legenda távozott, egy másik pedig megérkezett, a Witcher széria szülőatyja Sebastian Stępieńt átcsábította magához a Blizzard. A CD Project Red kreatív igazgatójának cégváltásáról még nem tudni sokat sajnos, de ha hihetünk a híreknek, akkor hamarosan ütős kis történetekkel találkozunk majd. Kérdéses, hogy a Cyberpunk 2077-tel így mi lesz, hogy ő ott hagyta a céget?

És ezek a hírekn csak általánosságban a cégről szóltak, még neki se kezdtünk annak, ami a játékaik körül történt, mit szóltok? Neki ugorjunk? Kezdjük mondjuk azzal, hogy 4 db. új Blizzard könyv érkezik idén ősszel, ami World of Warcraft, Hearthstone és Diablo-val fog foglalkozni. Gyüjtőknek kötelező darabok!

És ha már a Diablo-nál tartunk, idén év elején is elérhetővé vált újra a Darkening of Tristram event.

Január 18-val pedig elindult a 16. Szezonaminek a szezonális buff-ja igen csak durvára sikerült, még azokat is képes visszacsábítani, akik már az évek alatt ráuntak a játékra. Minden játékos aki szezonális karaktert kezd, passzív képességként megkapja a Ring of Royal Grandure gyűrű erejét. Aki esetleg nem tudná ez a gyűrű lehetővé teszi, hogy 1-gyel kevesebb set darabot használva is megkapjuk a set bonus-okat. Ez pedig nagyon sok Buildnél azt jelenti, hogy lehet +1 ékszerűnk, ami hatalmas erő növekedést okozhat. Persze alapvetően is történt egy "kis buff-olás" a set-ek erején

Aki viszont még csak most kezdi és nem igazán ért még a komoly buildek használatához, nekik elkészült a második Starter Guide-unk, amiben megvitatjuk mire jó a Kanai's Cube, mi a története, hogyan működik az ereje és mind emelett szó van benne a Bloodshardok-ról és a Greater Rift-ekről is.

Úgyhogy igen jól látjátok, Diablo-nál végre voltak történések, ráadásul elég érdekes dolgokat találtak ki, akár csak Hearthstone-nál, ahol már korábban megjelent az új kiegészítő Rastakhan's Rumble és sikerült is a Solo Adventure végére érnünk és elmondanunk róla mit is gondolunk.

Illetve készültek egyedi paklik is az új lapokkal, és van néhány régi, ami a nerfek miatt átalakult.


[FIGYELEM AKI MÉG NEM JÁTSZOTTA A WOW-BAN VÉGIG A TÖRTÉNETET, EZ TARTALMAZHAT SPOILERT]

És ha már Rastakhan-nál tartunk, Zuldazar ura, a Zandalari Troll-ok király, aki szövetséget kötött Bownsamdi-val a halál Loa-jával, hogy megállítsa Zul-t aki a világra akarta engedni G'huun-t, vele mi történt? Nos a World of Warcraft-ból kiderül. Te jó ég mennyi minden történt itt, a rengeteg heti event, hotfixek, és az új raid indulása mellett a Blizzard ismét bebizonyította, hogy méltó az emberek szeretetére és tiszteletére. Sajnálatos módon nem olyan rég elhunyt Stan Lee a Marvel legenda, ám az egyébként is halhatatlánná vált titán, mostmár a World of Warcraft világában is örökké ott lesz. Ugyanis a készíytők elhelyezték mint NPC (non player character) a játékban.

Nagyon szomorú hír volt ez, de mint tudjuk az idő nem áll meg, halad tovább, így van ez nálunk is, néha ugyan visszatekintünk, mint amikor Ahn'Quiraj-ra emlékeztünk visszade ezek csak pár perces nosztalgiák. a többség a jelenre koncentrál és azt böngészi, hogy mik is az aktuális legjobb Azerite Trait-ek vagy, hogy mi a helyzet a WoW Esport részlegévelvannak akik pedig Tinderen keresik a nekik meg felelő guildet.

Ám vannak, akik előre tekintenek és a jövőt fürkészik, ők azok akik már nagyon várják a hamarosan elérhető új fajokat, vagy éppen spekulálnak azon, hogy mit hoz a következő nagyobb patch.

WoW-val sem unatkozik manapság az ember, az már biztos, hamarosan készítünk egy beszámolót az új raidről, de addig is nézzük meg mi történik a Heroes of the Strom csata terein, mint minden játékban itt is vannak eventek. A  Heti Brawl-ról mindig kiderül, hogy miért is jobb mint az előző. Emelett pedig Imperius az angyalok vezetője, a Diablo univerzumából csatlakozott a harcosokhoz és végre egy oldalon harcol újra Tyreal-el, vagy éppen móresre taníthatja a tiszteletlensége miatt ha szembe kerülnek egymással.

Figyelni kell arra a két heves angyalra, el ne pusztítsák a Nexus-t, ha egymásnak esnek, és milyen osztag lenne erre tökéletesebb mint az Overwatch? Ami véglegesen olcsóbb lettés nem olyan rég elindult a 14. szezon is, ahova bárki csatlakozhat ha a 25-ös szintet már elérte. Komoly jutalmak és durva kihívások várnak a versenyzőkre.

Mind elemellett pedig Soldier 76-ról kiderült, hogy melegegy kis "short story" formájában találkozik egy régi barátjával, akivel átbeszélik a multat, amiből nagyon úgy tűnik, hogy bizony a saját nemét szereti a hős, ezt tweet formájában a Blizzard is megerősítette.

Senki ne mondja, hogy a Blizzard nem foglalkozik a játékaival, az apró történetek mint például ez is, olyan kiegészítések, ami kiemeli a céget a többi közül, ezért szeretjük. Meg persze azért mert Star Craft II-höz megint kaptunk pár új pályát

Ismételten javítottak az erőviszonyokon a fajok között és a legutóbbi Patch Notes alapján egyre tökéletesebb a játék. És ha már tökéletességnél tartunk, a Google-el közös project keretein belül alkotott Mesterséges Inteligencia a DeepMind képes volt legyőzni 5-0-ra 2 profi játékost a Team Liquid csapatából.