The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Warcraft Go: Warcraft Mobilon? Van valóság alapja?

| Orte

A BlizzCon alatt a Blizzard kijelentette, hogy nem a Diablo immortal az egyetlen mobil játék amivel foglalkoznak, ennek tudatában terjeng néhány hír a net sötét erdeiben, amikből arra következtethetünk, hogy egy "Warcraft: GO" játék készülhet a háttérben, mindezt az elképzelést az indította el, hogy a Kotaku publikált egy cikket, amiben beszél Diablo széria egészéről, mi volt? mi lesz? És mi várható? Ezekben megtalálható különböző forrásból származó információk, (feltehetően a Blizzard fejlesztői és dolgozóitól) mi szerint a cég valóban több mobiljátékon is dolgozik a legtöbb szériájukhoz, beleértve a World of Warcraft-ot is.

“There are lots of mobile game players at Blizzard,” 

Sok mobil játékos van a Blizzardnál, mondta egy fejlesztő, nagyon sok ember izgatott a mobiljátékok miatt, a cégen belüli rekació teljesen más mint amit kívül tapasztalhatunk, ennek az egyik oka, hogy szeretnek kisebb projekteken dolgozni, a mobil mint platform pedig logikus lépésnek tűnik számukra. Például az egyik fejlesztő, azt mondta, hogy elég sok kollégája játszik a Pokemon Go-val és a híres Ork Szobor az épület elött egy Pokemon Gym amiért mindennap küzdenek a dolgozók, hogy ma ki fogja uralni.

Ami még erősíthet kicsit ezen a pletykán az az, hogy Cory Stockton (korábban a World of Warcraft csapat vezető tervezője) nagy rajongója a Pokemon-nak így lehetésges, hogy ezt a projectet támogatja.

Ugyan ebből semmi nincsen még megerősítve és a Blizzard már elmondta, hogy több projektet temetnek el mint amit bejelentenek, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a közeljövőben találkozunk egy Warcraft témájú Pokemon Go vagy Harry Potter Wizards Untite-hoz haosnló játékkal

Mik a tények?

Mivel a fentebb említett "hírek" névtelen forrástól származnak, akik feltehetően Blizzardnak dolgoznak, fontos, hogy megvizsgáljunk minden információt, amit tudun. Előszöris a mobiljátékokat. Az Activision-Blizzard tervezi, hogy több szériájukból is adnak ki új címeket mobilra, ami gazdaságilag nagyon jó ötlet hiszen, a mobiljátékok várhatóan a piac több mint 50%-át fogják kitenni 2018ban

Az Activision-Blizzard pénzügyi riportjai továbbra is mutatnak elérhető eredményeket a jövőt tekintve. A mobil tervekkel már a 2018 Q1-es riportokban is találkozhattunk, és már többször említették, hogy iganis mozdulnak a mobil gaming irányába.

Activision Blizzard (Audio konferenciáján elhangzott) (06:10)
Az [Activision Blizzard] 2 nagy lehetőségre fokuszál, az egyik a mobil gaming, míg a másik több értéket adni a már meglévő játékaikhoz. Ezen felül presze másról is szó volt, ezt mind meghallgathatjátok az oldalukon.


Ha végig gondoljuk, így pár héttel a Diablo Immortal bejelentése után, lehiggadva kicsit, logikus döntés lehet a mobil platform célbavétele, hiszen jönnek a gaming mobilok, ráadásul a PC-k ára már az egeket verdesik, sose volt olcsó hobbi, de talán ma a legdrágább. Mindezeket figyelembe véve nem biztos, hogy ostobaság az egész elképzelés, viszont ez nem vígasztalja a PC-s tábort, akikből a Blizzard épült az évek folyamán és jogosan érezhetjük azt, hogy egy nagyszerű játékforrást veszítünk el.

Forrás: Wowhead