The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Blizzcon: Diablo Immortal

| Shadereaper

Az ezévi Blizzcon előtt, ahogyan az elmúlt néhány évben is kardinális kérdés volt, hogy vajon mik a fejlesztők tervei a Diablo franchise-al. Ez az érdeklődés teljesen jogos, hiszen a Blizzard egyik legnagyobb múltra visszatekintő játékáról beszélünk. Nem túlzás azt mondani, hogy a játék rajongótábora generációkat fog össze. Sok pletyka terjengett a stúdió saját kiállítását megelőző hetekben. De talán a legkevesebben arra számítottak, hogy a Nintendo Switch portolást követően a fejlesztők más platformra is kiterjesztik a véget nem érő démon írtást.

A Diablo Immortal okos telefonokra készülő ARPG típusú játék lesz, ami nagy hangsúlyt fektet a multiplayer részre.

Megtudtuk, hogy a játék története 5 évvel azután kezdődik, hogy Tyrael a Diablo 2 végén, más választása nem lévén elpusztította a Worldstone-t. Játék közben megtudhatjuk, mi is történt azalatt a 20 év alatt, ami a kő pusztulásától egy bizonyos Fallen Star becsapódásáig eltelt.

A játékban 6 karakterosztály közül választhatnak a játékosok. Apríthaták a démoni hordákat a Barbarian-nel, lángba borthatják, vagy éppen jégbe zárhatják őket a Wizard-dal, élőholt seregek élén küzdhetnek ellenük a Necromancer-rel, pusztakézzel végezhetnek velük a Monk-kal, nyílzáport zúdíthatnak rájuk a Demon Hunter-rel, vagy pajzsukkal koponyákat zúzhatnak be a Crusader-rel. Emellett a készítők biztosítottak róla, hogy ez a 6 karakter csak a kezdet, idővel további hősök és tartalmak is bekerülnek majd a játékba.

A Diablo Immortal világát a játék rendszereit tekintve 3 féle terület alkotja majd.

Publikus harcterek, ahol az ellenfelek rövid idő alatt újraélednek, így sosem fogyunk ki a célpontokból. Ezeken a területeken más játékosokat is láthatunk játék közben és akár csapatokat is alkothatunk a nehezebb tartalmak legyűréséhez.

A második terület fajta az instance jellegű, ezek elkülönített területek, ahova rajtunk kívül csak a csapattagjaink léphetnek be.

A harmadik terület maga a játékosok fővárosa: Westmarch.

A várost utóljára akkor láthattuk, amikor a Reaper of Souls elején Malthael seregei ostrom alá vették, de ebben az időpontban a város virágzó metropolisz, ahol a játékosok két hosszabb démon írtás között kereskedhetnek, raktárukat rendezhetik, vagy éppen más játékosokkal érintkezhetnek.

A játék szociális hátterét maga a Blizzard app, amit összekapcsolva a játék felhasználói fiókjával, bármikor elérhetjük cimboráinkat.

A fejlesztők elmondása szerintaz egyik legnagyobb kihívást az jelentette, hogy hogyan valósítsák meg mobil készülékeken a játék irányítását. A bemutatóban láthattuk, hogy míg bal kezünkkel szabadon irányíthatjuk karakterünk mozgását, addig jobb kezünkkel ettől a mozgástól függetlenül célozhatunk képességeinkkel. Ennek a megoldásnak hála teljesen általános látvány lehet, hogy egy Wizard például menekülés közben háta mögé villámokat szórva ritkítja meg üldözőit.

Ha már képességekről esett szó, a bemutató alatt azt is megtudhattuk, hogy minden karakterosztálynak legalább 12 képesség fog a rendelkezésére állni, amik közül a játékos választhatja ki az általa használni kívánt 5-öt. Így mindenki saját belátása szerint eldöntheti, éppen milyen stílusban szeretne játszani vay éppen milyen új kombókat szeretne kipróbálni.

Na de mit érnek a villámok, ha nincsen kire szórni őket. Habár részletekbe nem mentek a készítők, a videókban láthattuk, hogy a Diablo 2. és 3. részéből már ismert ellenfelek mellett új, eddig nemlátott csúnyaságokkal is szembenézhtünk majd.

A területek szintén nagy változatosságot mutatnak. A készítők elmondása szerint Sanctuary minden tájára eljuthatunk játék közben. Láthattunk például egy olyan részletet, ahol a karakternek egy folyón úszó tutajon kellett életben maradnia, miközben a Diablo 2-ből ismert Kurast városát körülvevő dzsungelben élő Fetish ellenfelek próbálják utazását minél rövidebbre fogni. Habár erről nem láttunk videót, csak pár artwork-öt, de a készítők beszéltek még a sivatagi homok alatt rejtőzködő elteetett sírokról, ahol kinccsekkel teli termek várnak a kalandorokra, és csak egészen elhanyagolható mennyiségű lángoló múmián kell majd átverekednünk magunkat, hogy elérjünk a célig.