The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Kiderült ki engedi be Lilith-et Sanctuary-re(?)

| Shadereaper

Mióta az idei BlizzCon-on végignéztük a Diablo 4 Cinematic trailerét, nagyon sok kérdés foglalkoztatja a sorozat rajongóit. Ezek közül az egyik legégetőbb, hogy vajon ki is ez a sápadt, fekete szemű figura, aki végrehajtja a rituálét és újra beinvitálja Lilith-et Sanctuary világára. Nagyon sokat jutottak arra a megállapításra, hogy ez bizony Rathma lehet, az első nefilim, Lilith és Inarius fia, az első Necromancer.

Én személy szerint többször is leírtam, hogy nem gondolom logikus lépésnek Rathmától, hogy visszahozza anyját, akit gyűlöl, méghozzá szenvedélyesen. Nos, az is egy erény, ha elismerjük, hogy tévedtünk. Megdőlni látszik az elméletem. A TeKo nevű felhasználó a reddit-en osztott meg egy videót, amiben bemutatja az általa talált  bizonyítékot arra, hogy a sápadt fekete ruhás alak valóban Rathma.

A videóban bemutatja, ahogyan a Blizzard hivatalos oldaláról letöltött trailereket egy videó editor-ral megnyitja és azokban a videó és hanganyagon kívül még a videó szerkesztői által használt megjegyzések is ott maradtak egyes jeleneteknél. Az első néhány ilyen szerkesztői megjegyzéseket a gameplay trailerben találta. Semmi lényeges: "eső effektet kikapcsolni", "használt armor set-et cserélni", "druidát beilleszteni".

Sokkal érdekesebb megjegyzéseket talált viszont a cinematic trailer alatt. A fenti képen is látható jelenet alatt a következő utasítás állt: "added FA 6045 for reflection of cleric in rathma's eyes". Ez kb. annyit tesz, hogy valamilyen effektet hozzáadtak a Rathma szemében lévő szerzetes tükörképéhez.

Közvetlenül Rathma közeli képe után jön az ugyanilyen nézet a szerzetesről. Ennél a résznél is ott maradt egy rövid megjegyzés: "added 6055 for reflection of Rathma in clerics eyes". Az előzőhöz hasonlóan, hozzáadtak valamilyen effektet, ezúttal a szerzetes szemében látható Rathma tükörképhez. A híren felbuzdulva egyébként a Rhykker nevű youtuber is megvizsgálta a trailert és videójában megerősítette, hogy a két megjegyzés valóban ott van. Persze, mivel ez nem hivatalosan megerősített információ, de ha igaz akkor nagyon meg fogja kavarni a játék sztorijával kapcsolatos teóriáimat.