The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Sokat tanult a Blizzard a Diablo Immortal bejelentésből

| szerda

J. Allan Brack nem rég interjút adott az IGN-nek, kijelentve, hogy a stúdió "rengeteget tanult" a nem túl meleg fogadtatásnak örvendő Diablo Immortal bejelentésből.

A James Duggannel folytatott beszélgetés alatt rákérdeztek, mi volt az ellenséges fogadtatásból levont tanulság a Blizz számára. Azt mondta, hogy "Rengeteget tanultunk belőle. Azt hiszem a legnagyobb hiba az volt, hogy hangsúlyozzuk, hogy mi elsősorban PC játékokkal foglalkozó cég vagyunk, és ez a jövőben is így marad."

Brack azokra az aggodalmakra kívánt válaszolni, miszerint a Diablo Immortallal és egyéb PC játékokkal elmozdultak a konzolok irányába, és ezzel a Blizzard figyelmének középpontja elmozdult a PC-ről. "A mi utunk még a hős időkben konzol cégként indult, majd PC-re migráltunk, és az utóbbi években a Diablo 3-at kiadtuk konzolra, az Overwatchot is kiadtuk konzolra, a Diablo 3-at Switchre. És ezek jó dolgok, szerintem sokan örültek ennek. Azonban a gyökereink a PC-hez kötnek, erős PC cég vagyunk, és ez nem is fog megváltozni."

"Azt hiszem nem hangsúlyoztuk ki eléggé, hogy szerintünk ez a Diablo Immortal dolog klassz és meg is tudjuk csinálni nagyszerűre. Vagy, hogy szerintünk a franchise egyes részeit kiadjuk mobil platformra is, és még jó is lesz, laza, eredeti Blizzard élmény. Ez nem jelenti azt, hogy a jövőben nem fogunk nagyszerű PC játékokat gyártani, és innentől kizárólag konzolra fejlesztünk. Szóval ez valószínűleg a legfontosabb lecke, nem hangsúlyozni eléggé ezt a kijelentést, és magától értetődőnek venni mindezt."

"Nem lenne értelme számomra vagy bárki más számára a cégnél azt mondani, hogy 'Óh, nem csinálunk többet PC játékokat, nincs jövőjük már'. Nem ezen a véleményen vagyunk, egyáltalán."

A Blizzard korábban már válaszolt a Diablo Immortal negatív fogadtatására a tavalyi bejelentés után, és később bejelentette, hogy a stúdió több mobilos játékon is dolgozik jelenleg.

Ugyan a Blizzard nem tervez nagyobb bejelentéseket 2019-re, a híresztelések szerint a Diablo 4 már 2016 óta fejlesztés alatt áll.