The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Felfedték az új lapokat, és két régi kártya távozik Wildba, soron kívül

| Pyarron

Korábban már írtunk róla, hogy a Hall of Flamebe kerülő lapokat új classic kártyákkal helyettesítik, nem is kellett sokáig várnunk a leleplezésükkel. Persze emellé is kaptunk meglepetést, két újabb lap távozik Wildba a Classic lapkészletből, a rogue Vanishje és a priest Mind Blastja. 

Miért távoznak újabb lapok?

A Blizzard hivatalos álláspontja szerint nem engedhetik meg, hogy a priestnek burst sebzése legyen, amit gyorsan kézből kitolhat. Valahol érthető, hiszen korábban is említették, hogy az egy körös kivégzéseket ki akarják gyomlálni, és a Mind Blast+ Malygos illetve Prophet Velenes kombinásiók nagyot tudtak hasítani időnként, de azért ne felejtsük el, hogy jelenleg talán a leggyengébb kaszt pont a priest. És ha már így nézzük, akkor teljesen érthetetlen, hogy pont most gyengítik meg mégjobban ezzel. Emellett jelenleg egyik metapakli sem használta a Mind Blastot, szóval valószínű, hogy a jövőben érkező lapok miatt távolították el. 

A Vanish szintén szembement a jelenlegi fejlesztői koncepciókkal. A dizájnerek álláspontja szerint a rogue kasztnak nem lehet erős AoE leszedése, és a Vanish így is jól működött, illetve mint tech lap is megállta a helyét. Mivel a saját combo és battlecry lapjait is visszaszerezte ezzel, így ezt a kombópotenciált is el akarják venni, illetve a jelenleg előforduló Pogo-rogue pakliknak is gátat szab (habár jelenleg sem túl eredményesek). Itt is valószínűbb, hogy a későbbi kiegészítők miatt távozik.

Mire jók az új lapok?

Mint ahogyan Mike Donais streamjében megerősítette, érkeznek az új lapok, számszerint 10 darab. Mint ahogy a legútóbb is, amikor így kaptunk lapokat, most sem kell félnünk attól, hogy megborítanák a már beállt metát. 

 

Gift of the Wild

Ez a lap 8 manáért kifejezetten drága, a 2/2-es buff nem váltja meg a világot, a maradék 2 manából meg érdemben nem tudjuk feltölteni a boardot. Ugyan ott van a taunt is, de ez még így is kevés ezért az árért. Talán kezdetben megvillanhatnak a token paklikban, de nem hiszem, hogy túl sokszor találkoznánk vele.

Radiance

Ez a lap mondjuk ki, egyszerűen rossz. A priest már korábban is kapot 1 manás gyógyításokat, és mindegyik sokkalta jobb volt. Túlságosan kötött és gyenge hatás. Emellett vannak jobb alternatívák is a gyógyulásra. Talán láthatjuk, ha valamikor egy masszívabb control priest pakli megjelenik a későbbiekben.

Plaguebringer

A rogue kárpótlása már sokkalta hasznosabb lap lett. Mivel képessége battlecry, és nem combo, így egy rush minionnal párosítva korrekt leszedés lehet, arénán pedig kiváló választás lehet. Kompetitív közegben egyenlőre azért nem kell félnünk tőle.

Righteousness

Ugyan előfordulhat olyan szituáció, ha épp elég token maradt a boardon, akkor hozhatunk ki értéket belőle, de ez ismét egy túlárazott lap, amt soha senki nem fog használni, ha van más választása.

Siegebreaker

Talán a Siegebreaker a legkorrektebb kaszt-specifikus kártya amit ezúttal kaptunk. A 7 manás ára ilyen statottak teljesen vállalható, controllosabb lock paklikban megállhatja a helyét, arénán pedig egyértelműen kötelező választás. A démonokat erősítő htása pedig már hab a tortán.

Arcane Devourer

A Hearthstone története során már egész sok olyan lapot láthattunk, amelyek a varázslataink után erősödtek, legtöbbjük meg is találták a helyüket a játékban. Na az Arcane Devourer nem ilyen lesz, 8 manáért harmatgyenge statjai vannak, hiába az erősödés. Leggfeljebb valami poénból összerakott inner priestben tudom elképzelni. 

SI:7 Infiltrator

Egy újabb 4 manás 5/4-es lappal van dolgunk, tehát statjai teljesen átlgosak. A secreteltávolító képessége hasznos lehet, egyenlőre neki is inkább arénán lesz helye, de a későbbiekben, ha újra egy secret-orientált pakli hódítja meg a metát, akkor sokat láthatjuk.

Barrnes Stablehand

A Randomstone újabb képviselőjével van dolgunk. Ugyan jól hangzik, hogy 7 manáért kapunk egy 4/4-es testet és mondjuk egy Savanna Highmane-t, de ne felejtsük el, hogy a játékban a legtöbb beast olcsó, gyenge lap. Nagyobb az esély arra, hogy mondjuk egy Hungry Crab-et vagy egy Stonetusk Boart idézünk. Inkább arénán várható az előfordulása.

Brightwing

A játék legújabb legendás sárkánya nem pont olyan mint eddigi társai. Persze ettől függetlenül biztosan a népszerűbbek közé fog kerülni, bármelyik dragon pakliban megállja a helyét, mint korai drop. Természetesen arénán is kiemelt szerepre számíthat az ajándék legendás lap miatt. 

High Inquisitor Whitemane

Whitemane egy tipikus "win more" lap, akárcsak mint annak idején Kel'Thuzad is volt. Ár-érték arányban egyébként jó választás lehet, arénánn is jól működhet, és standarban is előfordulhat, mondjuk inkább off-meta paklikban számítanék rá.

 

Az új lapok, és a két basic kártya távozása a következő nagy patchben várható, azonban még pontos dátum nem ismert. Összességében elmondhatju, hogy a metára nem igazán lesz hatással ez a patch, de arénán sok új résztvevővel gazdagszik a játék. Ti mit gondoltok az új lapokról?