The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Nyugodtan törhető legendások - Rise of Shadows update 2. rész

| Pyarron

 

A mai cikkünkben a Holló évének első két kiegészítőjét, a The Witchwoodot és a Boomsday Projectet vesszük górcső alá. Az említett lapkészletek várhatóan 2020 tavaszán rotálnak ki. Ha nem olvastad volna az összefoglalónkat, és a classic lapokról szóló elemzésünket, azt ezen a linken megteheted.

Törhető legendások a The Witchwood lapkészletből

Blackhowl Gunspire - Ennek a lapnak legalább tauntnak kellene lennie ahhoz, hogy működőképes legyen. Az tény, hogy a Warpathal erős kombót alkothat, de kijátszás után várnunk kell egy kört, ami alatt ellenfelünk gond nélkül eltakaríthatja az útból. Ha esetleg mégis túl élné első körét, akkor is csak a Warpathal a kezünkben van esélyünk, elvégre nem támadhat, így máskülönben nem igazán nyerhetünk ki belőle értéket. Ha tanunttal rendelkezne, kifejezetten jó lehetne zoo paklik ellen, de így csak egy újabb szórakoztató lap, ami nem állja meg a helyét versenyhelyzetben.

Chameleos - Tipikus példája annak, hogy valami elméletben zseniálisan hangzik, de a gyakorlatban egyszerűen nem működik. A bejelentését követően, majd a kiegészítő kezdeti időszakában sokan túlértékelték, elvégre kinek ne tűnne jónak egy olyan lap, amelyik minden körben megmutat egy lapot az ellenfél kezéből, és ha a helyzet úgy hozza, ki is játszhatunk valamit ellenfelünk készletéből. A gyakorlat alapján viszont sokkal rosszabb a helyzet. A körben amikor kihúzzuk, csupán 1 manáért egy 1/1-es lény, nem csinál semmit, és egyszerűen túl lassú, hogy elég információt gyűjtsünk. emellett, ha ellenfelünk keze üres, marad az eredeti formájában, és aggro paklik ellen ez elég gyakori.

Duskfallen Aviana - Egy nagy lény, vagy például a The Forest’s Aid kijátszása 0 manáért remekül hangzik. Azonban ezzel a kártyával az a gond, hogy az első lehetőséget az ellenfeled kapja. Könnyen előfordul, hogy kijátszik egy drága lapot ingyen, aztán eltakarítja az útból Avianát.  Tény és való, hogy Aviana erőteljesen megfordítja a tempót, viszont az ellenfeled javára.

Glinda Crowskin - Elméletileg az, hogy minden kezedben lévő lap echo képességet kap, iszonyatosan erős hatás. A gyakorlatban 6 mana elköltése után már nem lesz lehetőség túl sok mindent kijátszani. Van néhány megoldás, miszerint zoo lockban feltölthetjük vele a pástot Sea Giantekkel, azonban ez inkább fun kategória, mintsem versenyképes. Túl drága, és ritkán működik. Inkább Wild módban lehet érdekes a későbbiekben ez a kártya.

Lady in White - A kiegészítő előtt ő is egy erősen túlértékelt lap volt. Elméletben nagyon erős képességgel rendelkezik, de ne felejtsük el, nem elég kihúznunk, 6 manáért egy 5/5-ös testet dobunk ki a pástra, és a kezünkre nincs hatása. Emellett köré kell építeni a paklinkat, ami túl sok hátránnyal jár. Újra és újra megpróbálkoztak vele, egy ideig még a Resurrect priest paklikban is megjelent, de csak a győzelmi arányok csökkentek miatta.

Splintergraft - Ez a kártya egyszerűen csak túl lassú. Nem csak egy lényt másolsz le, de 8 manáért le kell pakolj egy 8/8-as testet, és újabb 10 manát, hogy kihasználhasd a képességet. Persze lehet szórakoztató kombókat csinálni vele, de nem versenyképes, különösen, hogy a ramp mechanikát ennyire legyengítették.

Törhető legendások a Boomsday Project lapkészletből

Dr Morrigan - Tökéletes esetben, ha nincs több lény a paklidban, és kijátszod Dr Morrigant, majd használod rajta a Baleful Bankert, egy végtelen 5/5ös testet kapsz,(Morrigan kicseréli magát a másik Morriganre) egészen addig, amíg ki nem húzod a másikat. De még legjobb esetben is, 10 manáért csináljuk meg az 5/5-ös testet, és bármikor kihúzhatjuk a másikat, és így már nem működik. Nagyon erős képesség egy lapot kirakni a pakliból, de nem akkor, ha 8 manáért egy 5/5-ös lényt kapunk, és semmilyen konkretizálás nincs. Csak úgy érné meg, ha kizárólag 8-10 manás lények lennének a pakliban, és még ebben az esetben is Morrigan a kijátszásakor egyszerűen gyenge, és egy silence bármikor tönkreteheti.

Flark’s Boom-Zooka - A Boomsday Project kiegészítő tele van őrült lapokkal, ez is egy közülük. Ez egy nagyon erős hatás, de egyszerűen lehetetlen, hogy bármilyen pakliba illeszekdhessen. Csak kétféle lény lehetne a paklinkban, hogy működhessen: nagy lények, és erős deathrattle lapok. Még a nagy lényekkel operáló Recuit Hunterbe sem fért bele ez a kártya. Ahhoz, hogy jól működjön, ki kellene venni az összes battlecry lapot,és  az olyan lényeket, mint például a Witchwood Grizzly. esetleg úgy működhetne, ha csak nagy beasteket használnánk, és a 10. körben kombináljuk a Revenge of Wilddal. De egy ilyen paklival legtöbbször nem juthatnánk el a 10. körig…

Harbringer Celestia - Celestia olyan, mint egy 4 manás Mirror Entity, amit még az ellenfél is tud. Rendkívül könnyen körbejátszató. Olyan paklik ellen lenne jó, amelyek nem használnak lényt, vagy csak nagyokat, de ez azért elég ritka.

Luna’s Pocket Galaxy - Elméleti szinten, az, hogy minden lényünk egy manába kerül, őrülten jó hatás. Minden olyan kombót megkönnyít, amihez Malygos vagy Archmage Antonidast használhatjuk. Azonban ez csak elméleti szinten van így. A gyakorlatban túl lassú, és körülményes. A 7 manás ár nagyon drága, mivel kijátszáskor nem élvezzük a hatását, mivel a kezünkben lévő lapok árát nem csökkenti. emellett ha kihúztuk például Antonidast, máris  oda a kombó, vagy pocsékolhatunk újabb köröket arra, hogy még visszakeverjük egy Baleful Banker segítségével. Egyszerűen nincs értelme használni.

Zerek, Master Cloner - Egy remek értékű, és masszív tempó-potenciállal rendelkező lap, ami sajnos túl lassú ahhoz, hogy működjön. Tény, hogy önmagában nem éri meg kijátszani, 6 manáért az 5/5-ös test egyszerűen rossz, legalább egy olcsó varázslatot használni kell rá (például a Power Word: Shield). Elméletileg, ha több körön át túlél, és megússza a silence és transform effekteket, még igazán beteg kombókat is produkálhat, de erre kicsi az esély. Emellett a priestnek sokkal könnyebb, és erősebb kombói vannak, nincs rá okunk, hogy használjuk.