The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Nyugodtan törhető legendások - Rise of Shadows update 3. rész

| Pyarron

Mai cikkünkben a Holló évének utolsó, és a Sárkány évének első kiegészítője, a Rakhastan's Rumble és a Rise of Shadows legendás lapjai kerülnek kitárgyalásra. 

Törhető legendások a Raktashan’s Rumble lapkészletből

Gonk the Raptor - Gonknak megvolt a maga pillanata a ladderen, még a Raktashan’s Rumble kezdeti időszakában, sokan érték el vele a legendet köré épített paklikkal. De legyünk őszinték, ennek nem Gonk volt az oka, hanem, hogy a druid akkoriban erős volt. A legutóbbi nerf óta Gonk nem használható. Lehet, hogy a druid kap még hatékony lapokat, amivel kombinálható, de olyan erős párosításra kicsi az esély, mint amit a Twig of the World Threevel alkotott.

Griftah - Ez egyszerűen egy rossz lap, hacsak nem akarunk egy casino paklit építeni. Persze 4 manáért a 4/5 egy remek stat, csak a képessége sokszor inkább hátrányt okoz. Még akkor is, ha nem kap az ellenfél egy jobb lapot, olyan mintha csak egy sima Chillwind Yetit játszottunk volna ki. Túl random a képessége, nem valószínű, hogy valaha is bekerül egy versenyképes pakliba.

High Priestress Jeklik - Nézzünk szembe az igazsággal, a Blizzard hiába erőlteti a discard mechanikát kiegészítőről kiegészítőre, még mindig nem működik a Discard Lock. Habár Jeklik alapvetően erős lap, sosem találtam meg a helyét egy meta-pakliban sem. Talán időszerű lenne elengedni ezt a koncepciót…

Hir’eek the Bat - Hatalmas ütőkártya lehetne, de túl lassú. Két lappal kombózható jól, a Soul Infusionnal és a Spirit of the Battel, de túl helyzetfüggő. Még ha a 8. körben sikeresen ki is játsszuk, túl késő. Jobban megéri a Soul Infusiont inkább egy Doubling Impre elhasználni, és már a 3. körben kinyerhetjük az értéket. Nem mellesleg amíg Hir’eek a kezünkben van, a discard lapjainkat sem szabad használni, ami még nagyobb hátrányt jelent. Egyszerűen rossz lap.

Törhető legendások a Rise of the Shadows lapkészletből

A Rise of the Shadows a legújabb kiegészítő, és az a helyzet, hogy az összes legendás lapja játszható. Nincs köztük olyan, amit szemrebbenés nélkül törhetnénk. Ebből adódóan a legkevésbé játszható 5 lap került kilistázásra. A legendások még nem találták meg a helyüket a meta-paklikban, de mi azt tanácsoljuk, hogy egyiket sem törjétek közülük egyenlőre, mivel még két évig a Standard lapkészletben lesznek, és nem lehet tudni, mit hoznak a későbbi kiegészítők.

Fel Lord Betrug - Betrug egy rendkívül izgalmas képességgel rendelkezik, ami brutális tempó-előnyhöz juttathatja kijátszóját. A gond csak az, hogy drága, 8 manánál legfeljebb egy laphúzásra van lehetőségünk, és nagy szerencse kell, hogy jól húzzunk. Emellett ellenfelünk nagy eséllyel elpusztítja, amint lehetősége nyílik rá. Éppen ezért az egyetlen reális kombó az, ha a Plot Twistet használjuk. Így elég jó értéket nyerhetünk ki belőle, különösen, ha volt a kezünkben néhány deathrattle lény is. A gond azonban, hogy a rotáció után a Control Warlock minden fontos eszköze távozott, a lassú warlock paklik egyszerűen rosszak. Éppen ezért nincs jelenleg helye Betrugnak.

Madame Lazul - Meglepő, hogy ezt a legendást itt látjuk, az első perctől kezdve magas értékeléseket kapott. Elvégre 3 manáért kapunk egy 3/2-es testet, és mellé választhatunk egy lapot az ellenfelünk kezéből. A lap egyszerűen nem rossz, az ittlétét inkább az okozhatja, hogy a control priest archetípus jelenleg életképtelen. Ebből adódóan ez a kártya jelenleg haszontalan, viszont szinte biztos, hogy ez változni fog a későbbiekben.

Nozari - Ez a sárkány alapvetően nem rossz. A control paladint játszik az ember, nem igazán foglalkozik az ellenfele életerejével, a teljes gyógyítás pedig jól jön. Ha aggro ellen elég sokáig életben tudunk maradni, teljesen működőképes. Emellett egy sárkánnyal van dolgunk, és a paladin egyre több ilyen lapot kap. Habár most még nem életképes ez a szinergiája, ha a Blizzard így folytatja, könnyen az lehet. Emellett a 4/12-es testt jól használható control paklikban. Az egyetlen probléma csak az, hogy sem a dragon, sem a control paladin nem életképes jelenleg. Sem az aggro, sem a kifejezetten lassú control paklikkal nem tudják felvenni a versenyt.

Lucentbark - Fogadjuk el, hogy a heal druid nemcsak, hogy nem működik, de még rossz is. Sőt, egyenesen szörnyű. Az elmúlt évben a kasztot erősen nerfelték, és a rotációval is sok erős eszközét veszítette el. Az pedig tény, hogy amíg a heal druid nem működik, addig Lucentbark sem fog. Ennek több oka is van jelenleg. Egyenlőre Lucentbarkon kívül csak egy erős szinergia lap van, a Crystal stag, ami nagyon kevés. Habár ott a Lifeweaver, de az nem elég jó. Emellett a korábbi kiegészítőkben nem a gyógyításhoz kapott eszközöket a druid, hanem az armor építésre.  És ott van Lucentbark nagy hátránya is, ahhoz hogy gyógyítsunk, sérülésre van szükség, ez pedig körülményesebbé teszi. A druidnak sokkal több lapra van szüksége ehhez a koncepcióhoz, hogy működhessen.

Tak Nozwhisker - És végezetül itt van Tak. Alapvetően a kártyák visszakeverése a paklinkba, nagyon lassú dolog, mivel nem kapunk semmit azonnal, és még ki is kell húznunk ezeket a kártyákat. Például ott a Pogo-Hopper rogue: kijátsszuk a Pogo-Hoppert, majd a Togwaggle’s schmemet, és bekeverünk a paklinkba, mondjuk ötöt belőle. De akkor is, ezek csak ott vannak a pakliban, még ki kell húzni őket. Ezzel szemben, ha Takot vetjük be, az öt Pogo-Hopper ott van egyenesen a kezünkben. Ez egyszerűen fantasztikus kombó. Egy másik király trükk, ha Tak után kijátsszuk a Preparationt, majd az Academic Espionaget, és rögtön tele lesz a kezünk egy manás kártyákkal. De akkor mi a gond vele? Először is az, hogy 7 manáért nagyon drága. A rogue olyan, mintha porcelánból lenne, alig van eszköze a védekezésre, nincs gyógyítása, nem tud armort építeni. Emellett azok a paklik, amelyek ellen jó lenne, nem állják meg a helyüket a jelenlegi metában. Ezek ellenére Tak egy izgalmas legendás, a későbbiekben, ha kap még lapokat, amelyekkel jól kombózható, még sok izgalmas pillanatot okozhat.