The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Paklibemutató: Mecha'thun a Rise of Shadows után

| Pyarron

A The Boomsday Project érkezésével új és egyedi mechanikával gazdagodott a játék, az instant győzelemmel. Csupán egyetlen lap, Mecha'thun kapta meg ezt a képességet. Már a bejelentése óta megosztotta a játékosközösséget, sokak szerint túl nehéz feltételekhez kötött a lap használata, ezért egyszerűen használhatatlannak tartották, mások véleménye szerint ez egyszerűen túl erős hatás. A gyakorlat bizonyos szinten mind a két tábort megcáfolta, ugyan használható lap lett, de körülményessége miatt sosem tudott betörni a metába. Ennek ellenére kifejezetten szórakoztató meccseket lehet vele játszani, és a rotáció, illetve a Rise of Shadows se okozta vesztét.

Ha Mecha'thun paklikkal játszunk, néhány alaptételt ismerni kell. A meccs lényege, mindig az, hogy minnél előbb leürítsük a paklinkat, ezalatt igyekszünk életben maradni, és az utolsó körben kijátszuk a kombónkat, ami során Mecha'thunt is megöljük.

A ma bemutatásra kerülő paklik egyike sem olcsó, azonban annál inkább szórakoztatóak.

 

Galvanizer Mecha'thun Shaman

Az első mai pakli egy shaman verzió. Sok szempontból a klasszikusabb Mecha'thun paklikhoz tartozik, a hatékonysága abban rejlik, hogy két mdon is végbevihetjük a kombónkat. Az első lehetőség ugyan elég szerencsefüggő, de sokban megkönyníti a dolgunkat. Ha sikerül Jepeto Joybuzz segítségével felhúznunk Mecha'thunt, akkor nincs is más dolgunk, csak leüríteni a paklinkat, kezünket, és csak egy Zap!-ot kell félretennünk, hogy megölhessük. Persze ez azért nem jön össze rendszeresen, ezért ott van az összetettebb kivégzésünk is. A pakliban van 2 Galvanizer, ezeket akkor szabad csak kijátszani, ha Mecha'thun már a kezünkben van. Ha ezen túl vagyunk, utána mehet csak ki Shuddenwrock. Így megkaptuk a 6 manás Mecha'thununkat, majd a legutolsó körben a Voodoo Doll és egy Zap! segítségével tudjuk megölni. 

            

A paklink leürítésében a fő eszközünk a Spirit of the Frog. A pakli tele van varázslatokkal, és a Spirit segítségével gyorsan ki is tudjuk húzni őket. Csak vigyázni kell, nehogy elégessük valamelyik kulcsfontosságú lapunkat. A védelmünkre is erős megoldásaink vannak. A két Giggling Inventor erős védelmet nyújt szinte bármilyen ellenfél ellen, emellett ha Shuddenwrock előtt ki tudjuk játszani őket, akkor hatásukat hatványozottan kiélvezhetjük. Emellett a sérüléseink kezelésére is vannak lapjaink, a 2 Witch's Brew-t inkább csak akkor érdemes használni, ha legalább a fele életerőnk hiányzik, kisebb sérülésekre inkább Zilliax és a Walking Fountain van. 

 

Da Undatakah Mecha'thun Warrior

Ez a pakli azért különleges, mert a célunk, hogy Mecha'thunt minnél előbb megölessük a feltételek teljesülése nélkül. Itt van egy nagyobb rizikófaktor, ha például mage vagy shaman ellen játszunk, ott a polymorph veszélye. Miután kijátszottuk, ellenfelünk biztosan azonnal el fogja pusztítani, és még azt is hiheti, hogy hibáztunk. Ezek után nincs más dolgunk, mint az utolsó körben kirakni Da Undatakah-t és vagy egy Shield slammel, vagy az Inner Rage vagy Whirlwind+Devastate kombóval kivégezni. 

              

A laphúzásra ott vannak a tipikus waris megoldások, mint például az Acolyte of Pain, vagy az Inner Rage, illetve Harrison Jones, akit érdemes akár egy Weapons Project kijátszásan után leraknunk. A pakliban jó, hogy gyakorlatilag a nulláról képes visszajönni egyetlen kör alatt, mindössze 9 manáért. Nem kell hozzá más, csak egy Vicious Scraphound, akibe beolvasztjuk Zilliaxot, majd használjuk rá a Sweeping Strikes-t, és máris nagy mennyiségű gyógyítást és péncélt is kapunk egyszerre. A lategame szakaszra még itt van számunkra Dr Boom is, azonban arra igyelni kell, hogy deathrattle kulcsszavas mecheket nehogy kivegyünk discover esetén.