The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Saviors of Uldum- Aréna top 10

| Pyarron

Ma este 19 órakor elstartolt a Saviors of Uldum kiegészítő, végre elkölthetjük félretett aranyunkat, és nyithatjuk a paklikat. Azonban vannak még velem együtt jónéhányan, akik nem paklikat vesznek, hanem a félrerakott goldból aréna belépőket. Akik ezt a megoldást választják, azoknak nagy segítség lehet a lightforge.com -on található ranglista az újonnan érkező lapokról. Most mi is kielemezzük a 10 legjobbnak értékelt kártyát.

10. Candletaker

Már a kiegészítő bejelentésekor is várható volt, hogy a Reborn mechanika hatékony lesz az arénában, hatalmas potenciál van benne, mivel hatalmas tempoelőnyt és board controllt biztosít. A Candletaker erősségét akkor látjuk leginkább, ha a Scarlet Crusadeerhez hasonlítjuk, ezt már nem lehet 2x1 sebzéssel eltakarítani. Jelenleg az egyik legjobb 3 manás kártya, bátran szedhetünk ki belőle többet.

9. Quicksand Elemental

Szintén egy már jól ismert laphoz hasonlítva ütközik ki ennek a lapnak is az ereje, a Priest Shrinkmeister lapját nézzve. A Shrinkmeister ára és értékei is megegyeznek, azonban csak a papok állíthatják csatasorba, és csupán egy lapra fejti ki a hatását. Ezzel szemben a Quicksand elemental az összes ellenfelünk erejét visszaveszi, rendkívül erős tempo kártya, kötelező választás.

8. Vulpera Scoundrel

A Vulpera Scoundrel nem lesz gyakori társunk az arénában, tekintve, hogy egy epic lapról van szó, azonban ha lehetőségünk van rá, mindig érdemes kiszedni, elvégre ebben a módban a lapgenerálás hatalmas fegyverelőny. 

7. History Buff

Ismét láthatjuk a hand-buff mechanika egy újabb képviselőjét, emellett 3 manáért a 3/4-es statok kimagaslóan jónak számítanak. A legnagyobb hátránya, hogy epic, így örülhetünk, ha csak egyet is be tudunk rakni a paklinkba. Ha feldobja a rendszer, véletlenül se hagyjuk ki.

6. Neferset Ritualist

A statok szempontjápól inkább early game-ben tud érvényesülni, de itt ismét a képesség teszi izgalmassá a kártyát. Egy jókor kirakott Neferset Ritualist könnyű szerrel eldönti a meccs végkimenetelét. Hát még ha többet is be tudunk zsákolni draft közben.

5. Wrapped Golem

A Saviors of Uldum talán legjobb Neutral nem-legendás lapját tisztelhetjük a Wraped Golemben. Az Obsidian Destroyer szellemi örököse meg lett spékelve egy Reborn kulcsszóval, és Neutral lett - ugyan 2 életerőponttot vesztett elődjéhez képest -, a kiegészítő kötelező magas dropjává vált. Late gameben keresve sem találhattok jobb lényt.

4. Colossus of the Moon

A Colossus of the Moon konkrétan egy elpusztíthataltan és hatalmas test, bármivel el tud bánni, és valószínűleg rengeteg meccs végére fogja odatenni a pontot. A 10/10 önmagában is brutálisan erős, és arénán komoly gondot okoz az ellenfélnek, erre még rájön a Divine Shiled, és a Reborn. Ha még nem szedtük tele a paklinkat nagy lényekkel, kár lenne kihagyni.

3. Siamat

Siamat tipikusan az a lap, amit mindenki ott akar látni a paklijában. Ez a legendás habár ritkán fogjuk látni, mindig mély nyomot fog hagyni, flexibilis, bármilyen szituációhoz hozzá lehet igazítani, tökéletes leszedés ami után még marad is egy test a páston, vagy egy remek védelem. Ki ne akarná ezt arénázás közben?

2. Octosari 

Mint tudjuk, arénában a vereség egyik leggyakoribb oka, ha kifogyunk a a lapjainkból, az erőforrásainkból. Otosari a megfelelő szituációban kijátszva visszahozhat minket a mérkőzésbe. Valljuk be, ha kijátszottuk az éppen leürülő félben lévő kezünkből, a 8 laphúzás brutálisan nagy tempót ad, ellenfelünknek muszáj lesz megölnie, elvégre a 8/8 túl nagy fenyegetés a mérkőzés bármely pontján.

1. Zephrys the Great

Habár Zephrys képessége nagyon kötött, és csak a draft szakaszában fogjuk tudni nagy eséllyel kivenni, ha sikerül, akár már a második körben eldönthetjük a meccs állását. Talán őt fogjuk a legritkábban látni, elvégre nem elég hogy legendás, sokan már tele lesznek duplikációval mire a játék felajánlja.

Ti mit gondoltok erről a listáról? Hiányoltok lapokat, vagy teljesen máshogy látjátok? Írjátok meg kommentben!