The BlizzFeed

 • 0 Diablo
 • 0 Hearthstone
 • 0 Heroes of the Storm
 • 0 World of Warcraft
 • 0 Overwatch
 • 0 Starcraft
 • 0 Blizzard
 • 0 Activision-Blizzard

Új kártyák érkeznek a játékba, kiszivárogtak a neveik is!

| Pyarron

Néhány napja Mike Donais, a Hearthstone vezető game dizájnere a lányával közösen streameltek, ahol minden felmerülő kérdésre készségesen válaszoltak a játék jövőjével kapcsolatban. Megtudhattuk tőle, hogy érkeznek új lapok, a Hall of Flame-be kirotáló kárták helyére, lesznek új alternatív hősök, és néhány morrzsát elhintett a várhatóan nyár végén érkező kiegészítőről is.

Új lapok soron kívül

Az előző évben is sor került a Hall of Flame-be kerülő lapok pótlására, az idei évben sem lesz ez másként. Ebben az évben kilenc kártyától váltunk meg, és ugyanennyit kapunk cserébe, és ezúttal nem is mindegyik lesz kaszt-specifikus. Akkor egyértelmű volt a helyzet, a Classic lapkészletből távoztak lapok, így oda is érkeztek az újak. Azonban a Sárkány évével csupán csak 3 kártya volt a Classic szett része, ami a Hall of Flame-be távozott, a maradék 6 a Witchwood kiegészítőben került a játékba. Adatbányászoknak köszönhetően pedig nem is kell a sötétben tapogatóznunk,megtalálták az érkező kártyák neveit is. Donais pedig nem cáfolta.

 • Druid: Gift of the Wild
 • Priest: Radiance
 • Rogue: Plaguebringer
 • Warlock: Waxmancer Adept és Siegebreaker
 • Semleges nem legendás lapok: Barrens Stablehand és SI:7 Infritrator
 • Semleges legendás lapok: Brightwing és High Inquisitor Whitemane

Érdekesség, hogy habár a kieső lapok pótlásáról van szó, a paladin, aki elveszítette a Divine Favort, ami a fő laphúzó potenciálját jelentette a kasztnak, jelen állás szerint nem kap új lapot. Ezzel szemben a rogue kap, hiába maradt ki az idei Hall of Flame-be rotálásból. És ugyan a warlocknak tényleg nagy veszteség volt a Doomguard távozása, tényleg indokolt, hogy két kártyával is gazdagodjon?

Alternatív hősök, hero-cardok, nerfek

Donais jóvoltából azt is megtudhattuk, hogy ismét fognak érkezni alternatív hősporték. A Dalaran Heist karaktereinek népszerűsége miatt, ezek a negatív hősök fognak bekerülni leghamarabb. Sajnos azonban ezek várhatóan fizetősek lesznek, a már jól megszokott áron.

 Szóba kerültek a Hero-cardok is a stream alatt. A nézők faggatózása ezen a téren nem volt túl eredményes, annyit tudtunk meg, hogy az erősségük miatt nem akarjk erőltetni őket, lehetséges, hogy idén még egy bekerül a játékba.

Szokatlan is volt számunkra, hogy ezúttal a Blizzard részéről máshogy nyúltak a balanszoláshoz, és buffoltak egy halom lapot. Azért ne aggódjunk, nerfek is fognak érkezni a jövőben. A Wild formátumban jelenleg tomboló Big Priest pakli lapjai retteghetnek,külön megfigyelés alá kerültek. Emellett érkezik a nerf a Dalaran Heist egyik ellenfelére, már a napokban. Haro Setting Sun hősképességét túl erősnek ítélték, de azt még nem tudni, hogy milyen formában nyúlnak hozzá. Donais hozzátette, hogy a Classic lapkészlet kártyái további buffokat kaphatnak, hogy nagyobb szerepük legyen a játékban.

Információk a következő kiegészítőről

Megtudthattuk, hogy habár eddig az idei évben a rosszfiúkon volt a hangsúly, a következő kiegészítőnél fordulni fog a kocka, és valószínűleg a League of Explorers-ben megismert pozitív figurákkal lesz dolgunk. A későbbiekben is megmaradnak a szóló kalandok, azonban mostmár (végre) merőben eltérő játékmenet lesz, mint ami a Dalaran Heist-ben volt. Felmerült a lehetősége, hogy a későbbi kiegészítőket kettészedik két kisebb expanzióvá, de elvetették a dolgot, mivel úgy gondolták, hogy úgy túl gyorsak lennének a változások. Pár dolgot elárult a várható lapokról is, lesznek újabb 4 mana 7/7-es lapok, csak a móka kedvéért, és számíthatunk több olyan lapra is, amik ugyan nem hero-cardok, de megváltoztatják a hősképességünket.

Természetesen az egész stream visszanézhető ezen a linken, ha minden apró részletre kíváncsiak vagytok. Ti mit gondoltok az elhintett információkról?