The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Kétséges a HGC 2019 helyzete egy reddit felhasználó szerint

| Shadereaper

A 2018-as Blizzcon már több mint egy hónapja véget ért, és ez alatt az idő alatt valószínűleg a legtöbben már találkoztatok különféle grafikonokkal, amik azt mutatják, hogy a rendezvényen elhangzott bejelentések hatására a Blizzard részvényei szabadesésbe kezdtek.

A minap egy Reddit felhasználó újra elővette a témát. A thread-jén taglalt helyzet jelenlegi állása szerint a Blizzcon okozta értékveszteség 44%-os és lehetséges, hogy a cég helyzete komolyan fenyegetheti a Heroes of the Storm e-sport részét.

A thead-et azért indította, mert elmondása szerint egyre több fórumon olvas a profi HotS játékosok elégedetlenségéről, ami abból fakad, hogy a készítők egyelőre semmilyen bejelentést sem tettek a HGC (Heroes of the Storm Global Championship) 2019-el kapcsolatban. Amolyan előrejelzésként leírja, hogy szerinte mi fog történni a Nexus háza táján a közeli jövőben.

Visszautal a Kotaku egy korábbi cikkére, amiről mi is beszámoltunk nektek. A cikkben többek között arról is szó esik, hogy a Blizzard jelenlegi pénzügyi vezetője spórolásra szólította fel a cég alkalmazottait. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez a felszólítás az említett cikk szerint még 2018 tavaszán volt, szóval legalább a Blizzcon előtt fél évvel.

A reddit felhasználó a következő részben azt taglalja, hogy a HotS nem hoz profitot, és hogy egyetlen éves jelentésben sem tudott pozitív értékeket felmutatni se bevétel, sem játékosszám tekintetében. Az elmúlt 1 évben súlyosan megkurtították az új hősök tervezésére fordított költségvetést, esett a Twitch nézőszám, és hogy a játéknak jelenleg még csak game director-ja sincs.

Az elméletét a "Biztosak lehettek benne" kifejezéssel folytatja, majd leírja, hogy szerinte a HotS költségvetését tovább fogják csökkenteni amitől a játék egyre jobban háttérbe fog szorulni.

A következő hónapra jóslata szerint a Blizzard nem fogja tovább támogatni a profi játékosokat és csökkenteni fogja a bajnokságok nyereményeit, mivel az egész e-sport rész veszteséges.

A következő bekezdést már nem találgatva kezdi, hanem mintha már meg is történt volna a bejelentés. Szerinte a jó PR szakemberek mindig a nagy ünnepi szabadságok előtti péntekre tervezik a negatív bejelentéseket. Így aztán mindenki készüljön fel, mert a Blizzard a Karácsony előtti pénteken be fogja jelenteni, hogy a HGC átáll valami féle közösség által támogatott formátumra.

Tagadhatatlan, hogy a legendás játékfejlesztő cég részvényei nem állnak fényesen, azonban ez csak egy kis része a nagyobb összképnek.

Igen, a Blizzard részvények tőzsdei értéke az utóbbi 3 hónapban $84-ról 49$-ra esett vissza. Elősegítette ezt a zuhanást a Blizzcon negatív visszhangja? Kétséget kizáróan. Csakhogy a Blizzcon kicsivel több, mint 1 hónapja ért véget, a tőzsdei mélyrepülés viszont 3 hónapja kezdődött, a takarékoskodásra irányuló intézkedések pedig fél éve indultak.

Több kommentelő is kiemelte, hogy a legtöbb ilyen hír anélkül beszél a Blizzard helyzetéről, hogy azt összehasonlítaná más játékfejlesztőkével. Állításuk szerint ez nem egyedi eset, szinte a játékpiac összes nagy neve hasonló mélyrepülésben van, és hogy erről nem a Blizzcon tehet, egyszerűen csak ilyen helyzetben van a piac.

Shadereaper véleménye: Nyilvánvalóan senki sem tud biztosat mondani a cég jövőjéről azokon a keveseken kívül, akik valóban bele látnak a működésébe. Amikor először megjelentek a tőzsdei jelentések a cég egyre rosszabb helyzetéről, én magam is elgondolkodtam, hogy vajon itt van-e a vége a cégnek, aminek munkái végigkísérték a gyermekkoromat egészen a Lost Vikings-tól kezdve. Az internet csodás forrása az információnak, de nem szabad elfelejtenünk tárgyilagosnak maradni és részletesebben utánanézni a tényeknek, mielőtt levonnánk a saját következtetéseinket.