The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Van hogy a jóslatok valóra válnak

| Shadereaper

Egy pár nappal ezelőtti cikkben beszámoltunk nektek egy Reddit felhasználó thread-jéről, amiben hosszasan fejtegette, milyen helyzet uralkodik jelenleg a Blizzard háza táján, hogy egyre növekszik a Heroes of the Storm profi játékosainak elégedetlensége, és hogy szerinte maga a HGC is veszélyben lehet.

Persze rögtön megjelentek a Blizzard védelmére kelő emberek, akik azt bizonygatták, hogy nem kell ennyire borúsan elképzelni a jövőt, a teljes játékipar hasonló helyzetben van, és hogy ez még csak nem is olyan egyedi eset.

Személy szerint akkor nem szerettem volna egyik oldalon sem állást foglalni, hiszen nem állt rendelkezésre perdöntő bizonyíték, ám ez a patthelyzet megváltozott a Blizzard egyik tegnapi hírével, amit nem más, mint J. Allan Brack és Ray Greshko szignált.

A poszt elején azt taglalják, hogy az elmúlt évek alatt folyamatosan változtatniuk kellett a prioritásaikat annak érdekében, hogy továbbra is nagyszerű játékokkal örvendeztessék meg a játékosokat.

A következő bekezdésben már komorabb hangvételre váltanak és közlik, hogy több HotS fejlesztőt is más projektekre kell átirányítaniuk, de hozzáteszik, hogy hasonlóan nehéz döntések nélkül olyan nagyszerű játékok, mint a Diablo 2, a Starcraft 2, a World of Warcraft, vagy éppen az Overwatch sosem látták volna meg a napvilágot.

Újra pozitív hangvételre váltanak, amikor közlik, hogy a HotS továbbra is meg fogja kapni az azt megillető támogatást, legyen szó új hősök, új event-ek, vagy más tartalmak hozzáadásáról, habár a menetrend változni fog valamicskét.

Aki eddig elolvasta a hírt, az gondolom már felfedezte a rendszert és tudja, hogy most következik a fekete leves: Átértékelték az E-sport részlegük helyzetét valamint a követendő irányvonalat és arra a döntésre jutottak, hogy 2019-ben nem fog visszatérni sem a Heroes Global Championship, sem a Heroes of the Dorm... A döntést végeredményben azzal magyarázzák, hogy bár hálásak a játék közösségének támogatásáért és elkötelezettségéért, nem követhetnek egy olyan irányt, amin hosszútávon nem tudják majd fenntartani az elvárt minőséget.

A hír lezárásában leírják, hogy bár nehéz döntéseket kellett meghozniuk, továbbra is hálásak minden dolgozójuknak és a teljes Blizzard közösségnek, amiért eljuttatták őket oda, ahol jelenleg tartanak és biztosítanak róla, hogy fényes jövő felé tart a cég.

Shadereaper véleménye: Kivártuk a történet végét és úgy tűnik, az előrejelzések valóra váltak. Nagy veszteség lesz ez a Blizzard rajongóinak és még inkább annak a rengeteg profi játékosnak, akik sok száz játékórát szántak arra, hogy a legjobbak legyenek. Tudom, az elmúlt másfél hónapban szinte mindennap halljuk valamilyen Blizzard forrásból, hogy "The Future is very bright!", de azt hiszem, a jelenlegi helyzetben ezt nagyon kevesen látják.