The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Overwatch 2-ről részletesen!

| Orte

Ahogy nem olyan rég látthattátok már, bejelentették az Overwatch 2-t! Most beszéljünk róla kicsit részletesebben. Mire számíthatunk a folytatással kapcsolatban? Nos kezdjük is talán azzal, hogy párhuzamosan fog futni a PvP a második és első résznél. Ez annyit takar, hogy minden új térkép, hős és átalakítás, mindkét játékban élesedni fog. Így ha valakit csak és kizárólag a PvP érdekel, nem feltétlen szükséges beruháznia a második részre. Persze ezzel egy új motoron futó feljavított játéktól és rengeteg nagyszerű story elemtől fosztja meg magát az illető! Fontos megjegyezni, hogy nem lesz crossplay a kettő között, csuppán csak ugyanaz a PvP tartalom várható rájuk.

Ráadásul az eddig megszerzett lootjainkért sem kell könnyeket hullajtanunk ugyanis mindet átimplementálják az új játékba!

Tehát majdnem olyan mintha semmi sem változna, de ha mégis úgy döntünk, hogy beruházunk rá, akkor megnyílik a PvE része a játéknak, ami sokaknak érdekesebb lehet mint az eddigi lehetőségek. Mindenki tudja a Blizzardról milyen jól írnak történeteket, milyen eszméletlen trailereket és cinematikokat csinálnak! És ez az Overwatch univerzumára különösen igaz, hiszen szinte csak így ismerhettük meg kedvenc karaktereink háttér történeteit.

Story Mission:

Ezek a küldetések, végigvezetnek minket a történeten, ami onnan folytatódik, hogy az overwatch alakulat újra összeáll, ehhez már kaptunk is egy nagyszerű cinematikot. Ilyen és hasonló kisfilmekkel lesz egyébként elmesélve a történet, melyben ezúttal játszahtunk.

Kimondottan érdekes benne, hogy több hős szemszögéből is teljesíthetjük az adott küldetést, a fejlesztők igyekeznek az adott történet részben szereplő minden karaktert játszhatóvá tenni, úgy hogy a történet lényege ne változzon meg, tehát például az első küldetésen elérhető Mei, Lucio, Reinhardt és Tracer közül bármelyikkel játszhatunk majd, a történet nem vesz más irányt.

Mindemelett kap egy Item systemet is ez a mód, ami amolyan egyszer használatos, az adott küldetésen hasznos felszerelést biztosít. A következő részre nem vihetjük magunkkal. Sebző gránátok, gyógyító csomagok vagy éppen mobil barikád formályában járulnak majd hozzá a küldetés sikeréhez.

Hero Mission:

A hero mission lesz az overwatch adventure módja, egy újrajátszható, folyamatosan progresszív játékmódról beszélünk, ahol a Story Mission-nal ellentétben, minden egyes hőst el fogunk érni, és játszhatunk vele, a fő oka, hogy ez a mód létre jött az, hogy így lehetőséget kap mindenki arra, hogy új hősökkel kisérletezzen anélkül, hogy a rankja bánná.

Ami különleges a módban, hogy lesz egy külön hős szintünk és az alapján egy talent fa, mely új képességekkel ruházza majd fel a választott karakterünket. Természetesen ezek PvP-n nem lesznek elérhetőek, de arról szó esett, hogy Story módban igen, ugyanis eredetileg oda tervezték őket.

Új mód: Push

Térjünk is át a többség kedvencére, a PvP módra, az eddig ismert játékmódok megmaradnak és kapunk egy újat, ami leginkább a controllhoz hasonlít. Ezúttal viszont egy robot mozgását kell fedeznünk, elérve, hogy a másik csapat térfelének végéhez érjen. Bizonyos távolságonként vannak checkpointok. Míg odáig eljut lassan halad, ám ha eléri akkor a maga elött tolt barikád ott marad és legközelebb sokkal gyorsabban teszi meg a távot. A játék mód nyertese az aki a legtovább tudta kisérni a robotot az ellenséges területen belül, a megadott idő alatt. Illetve ha valamelyik oldal végig kiséri akkor az automatikusan nyer!

A pályák kialakitása tükrözött lesz, így mindenkinek pontosan ugyanolyan elvárásokat és akadályokat kell teljesítenie mint a vele szemben álló csapatnak. Az első ilyen pálya amit bemutattak a Toronto, de az elmondások szerint sok jön még a jövőben.

Új Hős: Sojourn

Új hőst is kapunk a rostába Sojourn-t! Akinek az elérhetőségét sajnos nem tudjuk pontosan, pont úgy ahogy a képességeire sem derült fény. Ám a kinézete és bemutatkozása igazán imponáló. És várhatóan nem ő lesz megjelenéskor az egyetlen újonc a csatatéren.