The BlizzFeed

 • 0 Diablo
 • 0 Hearthstone
 • 0 Heroes of the Storm
 • 0 World of Warcraft
 • 0 Overwatch
 • 0 Starcraft
 • 0 Blizzard
 • 0 Activision-Blizzard

A galaxis stratégái új területeket hódíthatnak meg 2019-ben

| Shadereaper

A 2019-es év első rangsorolt Starcraft 2 szezonja hamarosan elkezdődik, a Blizzard pedig egy kis ízelítővel kedveskedik a parancsnokoknak, amiben bemutatják az új térképeket. Az alább felsorolt térképek egytől-egyig kipróbálhatók a Custom Game Melee részében.

1V1

Jól át kell gondolnotok a taktikátokat, ugyanis ebben a titokzatos erdőben az ellenséghez vezető legrövidebb út nagyon keskeny, amíg a szélső sziklákat el nem takarítjátok. A bázisok környéke viszont szinte teljesen nyitott, szóval készüljetek a levegőből érkező támadásokra.

Magában a Voidban található a Year Zero terület, amin habár hatalmas távolságot kell gyalogosan megtenni, hogy egyik bázistól a másikig eljussunk, rövidebb utat is megnyithatunk, ha leromboljuk az utunkat álló sziklákat. Továbbá a meccsek kezdeti szakaszában stratégiai jelentőségű lesz az északi Őrtorony szerepe is.

Hatalmas méreteinek ellenére a King's Cove-on kevés hely áll rendelkezésre a bázisok számára, így az idő múlásával nehézkessé válhat a terjeszkedés. A jó felderítés és az ellenség hátbatámadása mindennél fontosabb itt.

A lerombolt terran város, New Repugnancy területén a rengeteg törmelék miatt nehézkes lehet nagyobb hadseregek mozgatása. A térkép alsó és felső részén található sziklák elpusztításával új bázisoknak lehet helyet teremteni, így mindig figyelnünk kell nehogy meglepetés támadás érjen minket egy váratlan irányból.

2V2

Szorosan együtt kell működnöd a szövetségeseddel, hogy hatékonyan tudjatok védekezni a meccs elején, aztán pedig több frontra is ügyelnetek kell, ahogyan egyre többet fedeztek fel ebből a rejtélyes tisztásból.

3V3

Habár nagyon sok lehetőség van a terjeszkedésre, szorosan együtt kell működnötök a szövetségeseitekkel, nehogy ellenfeleid váratlanul elvágjanak titeket egymástól. A kulcsfontosságú helyeken található sziklák megkönnyítik a védekezést a játék korai szakaszaiban, de ne feledjétek, hogy ennek negatív oldalai is lehetnek.

4V4

Szövetségeseiddel kényszerleszállást kellett végrehajtanotok ezen az ellenséges szigeten. Összefogtok, hogy túléljetek, vagy felemészt titeket a széthúzás? A játékosok a saját belátásuk szerint terjeszkedhetnek, de mindenki számára kifizetődőbb, hogyha együttműködtök és közösen biztosítjátok a térkép egyik könnyen védhető sarkát.

A 2019-es év első rangsorolt szezonjának kezdetekor, január 22-én a Para Site, Cerulean Fall, Blueshift és Stasis pályákat kiveszik az 1v1 rangsorból. A Flooded City, Bastion of the Conclave és Rooftop Terrace pályák kikerülnek a csapat rangsorból.

Az 1v1 térképek végleges listája:

 1. Port Aleksander LE
 2. Kairos Junction LE
 3. Automaton LE
 4. Year Zero LE
 5. King's Cove LE
 6. New Repugnancy LE
 7. Cyber Forest LE

Custom Game már kipróbálhatjátok az új térképeket.

Ismert problémák:

 1. Year Zero LE: Egyes dekoráció elemek nem jelennek meg rendesen.