The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

A nagy csatákról érdemes megemlékezni

| Shadereaper

2006. január 23-án egy gong hangjával kezdetét vette egy véres összecsapás. Nem voltak csatakiáltások, sem vérszomjas üvöltések, csak csend...

Aznap egy több mint 10 órán át tartó csata bontakozott ki, amiben Azeroth legbátrabb harcosai közül több ezren veszítették életüket. Senki sem jósolhatta meg a csata végkimenetelét, vagy a hatást, amit a csata majd kivált.

Együtt!

Az Ahn'Quiraj kapuinál folytatott csata senkit sem ért meglepetésként. Az első jelek már jóval korábban láthatók voltak, de amikor a régi isten, C'Thun ébredése szó-beszédből valós fenyegetéssé vált, a világ vezetői azonnal terveket kezdtek szőni és valószínűtlen szövetségeket kötöttek. Mindkét frakció tudta, hogy háború közeleg, és az önös érdekek végzetesek lehetnek. A feltételezés, hogy bármelyik oldal képes lehet egyedül legyőzni Rajaxx tábornokot és hatalmas seregét, csupán hiú ábránd volt.

Addig elképzelhetetlen események ideje volt ez. A két frakció legkülönbözőbb csoportjainka össze kellett fogniuk és büszkeségüket félre téve egyetlen elvre koncentrálhattak: "Együtt harcolunk, külön elbukunk."

Harci kedv vs. Nyerészkedés

Persze ennek a rendhagyó szövetségnek bőven akadtak bírálói is. A legtöbben közülük egyszerűen csak figyelmen kívül hagyták a kezdeményezést, viszont olyan elemek is akadtak, akik aktívan akadályozták a hadjáratot. Mindkét oldalon feltűntek azok a játékosok, akik úgy érezték, hogy a saját frakciójuk tagjai elárulták őket és akcióba is lendültek. Bár a frakciók közi aukciós házak eredetileg arra szolgáltak volna, hogy a két oldal egymás között egyszerűen megoszthassa az erőforrásait, ezeknek a renegát elemeknek hála, virtuális csataterekké váltak. A szövetséget ellenzők apró pénzért felvásárolták a hadjáratra szánt alapanyagokat, hogy aztán hatalmas nyereséggel tovább is adjanak rajtuk.

A hadjárat megszervezéséhez szükséges erőfeszítések jelenlegi szemszögből nézve elképzelhetetlen. Akkoriban mindenféle erőforrásból csak nagyon kevés állt rendelkezésre, a cloth stackek és a hátizsákok kisebbek voltak. Már az is heteket vett igénybe, hogy a bandage-eket, ételt és felszerelést szétosszák a hadjáratban részvevők között.

Ismét sötét időket élünk Azeroth földjén, és jó, ha mindenki emlékszik azokra a bátor harcosokra, akik Ahn'Quiraj kapuinál harcoltak. Jól jöhet az a sok emlék, hogyha le akarjuk győzni a sötét erőket, amik most fenyegetnek minket.

Január 21-e és 23-a között csatlakozzatok az elesettekre emlékezők soraihoz. Azeroth minden lakóját szívesen látjuk, hogy együtt megemlékezzünk a diadalról a Call of the Scarab event keretein belül.

Azok a játékosok, akik esetleg a nem megfelelő phaseben vannak, a Gong mellett álló Rhonormuval beszélve érhetik el az eventet.