The BlizzFeed

 • 0 Diablo
 • 0 Hearthstone
 • 0 Heroes of the Storm
 • 0 World of Warcraft
 • 0 Overwatch
 • 0 Starcraft
 • 0 Blizzard
 • 0 Activision-Blizzard

A WoW Esport köszöni szépen, él és virul

| Shadereaper

Az elmúlt néhány hétben több negatív hír is érkezett a Blizzard Esport részlegeit illetően. Azonban nem kell temetni a teljes stúdiót, a World of Warcraft Esport része marad, sőt még erősödik is!

A 2019-es évben visszatér az Arena World Championship(AWC) valamint az átkeresztelt Mythic Dungeon International(Rövidítve még mindig MDI!)is. Ráadásul mindkét kategória díjazását meg is emelik. A díjazás egy részét egyébként a nem sokára in-game shopba kerülő két játék bevételeiből finanszírozzák.

Visszatér az ARENA!

Az Arena World Championship az előző évhez hasonló formában idén visszatér, csak pár érdekes csavarral dobták fel a rendszert a szervezők.

Észak-Amerika és Europa:

Mind az EU mind az NA régiónak két Arena seasonje lesz 2019-ben, seasonönként 6 kupával. Minden kupa 10,000 dollár összdíjazású lesz. Az új rendszerben az egyes kupák nyereményei is nőttek, valamint a kupák száma is több lett, így a játékosoknak több esélyük lesz a győzelemre. Ahogy előző évben, az egyes kupákban elért eredmények idén is pontokat jelentenek a játékosok számára. A két döntő keretein belül az EU és NA régiókból egyaránt a 4 legtöbb pontot elnyerő játékos fog megküzdeni egymással a nem kevesebb, mint 100,000 dolláros összértékű díjakért.

Az első kupa február 8-án kezdődik, a nevezni pedig itt tudtok. A nevezés január 28-án hétfőn délután 6-kor zárul.

Az ázsiai, csendes-óceáni, kínai és latin-amerikai régiónak saját kupái lesznek, a jelentkezésük később indul.

Arena World Championship Finals

Az év végén fog sor kerülni a versenyre, ahol kiderül, idén ki a világ legjobb gladiátora. A versenyre a következő játékosok kapnak meghívást:

 1. Az AWC 2019 season 1 első helyezettje az EU és NA régióból
 2. Az AWC 2019 Summer döntő 1. és 2. helyezettje az EU és az NA régióból
 3. A kupákon a legtöbb pontot elérő játékos az EU és az NA régióból
 4. A Kína, APAC és Latin-Amerikai döntők 1 helyezettjei

Bemutatkozik a Mythic Dungeon International

Többé már nem meghívásos alapon működik! A Mythic Dungeon International 2019 egy Season alapú verseny lesz, ami bemutatja a világ legjobb Dungeon-runnerjeit. Azért döntöttek az új név mellett, mert ez jobban tükrözi a verseny méreteit.

Mi az ami változik?

Az MDI két régióra fog oszlani: Az MDI Eastre(Kína Korea, Dél-kelet Ázsia, Taiwan, Australia/New Zealand) és MDI Westre(Észak-Amerika, Latin-Amerika és Európa).

A Proving Grounds egy kvalifikációs időszak és mindenki számára elérhető, akinek van egy tiltás nélküli Battle.net felhasználója. A versenyen való részvételhez csapatotokkal teljesítenetek kell 5 14-es szintű Mythic Keystone Dungeont február 26-a és Március 12-e között.(A szükséges Mythic Keystone szint szükség szerint változhat, a végleges követelmény a season 2 indulása után lesz bejelentve.)

Amennyiben sikeresen teljesítitek a feltételeket, úgy beléphettek a Tournament Realmre, ahol max szintű karaktert készíthettek, és felszerelhetitek őket bármilyen gearrel, ami szerintetek a legmegfelelőbb. A Tournament Realmre a season tartamáig léphettek be.

Azok, akik beléphetnek a Tournament Realmre, Time Trialokon vehetnek részt. Ezeket minden héten másik Dungeonben kell teljesíteni. Csak véges számú alkalommal próbálkozhattok az előre meghatározott időpontokban és a csapatotok legjobb eredménye automatikusan megosztásra kerül. Hetente felváltva mérhetik össze erejüket az East és a West régió csapatai, és minden hét végén, az aktuális hét régiójának legjobb 8 csapata mérheti össze erejét egy kieséses rendszerű kupán.

 1. Minden heti kupát közvetítenek a Twitch.tv-n. A kupák egyenként 12,000 dollár összdíjazásúak, valamint a résztvevők pontokat is kapnak.
 2. A seasonben nyújtott teljesítmény alapján kapott pontok alapján fog eldőlni, melyik csapatok kapnak meghívást a season végén megrendezett LAN döntőkre.
 3. A season végi döntők régióköziek, tehát az MDI East és MDI West legjobb csapatai fogják összemérni az erejüket a 100,000 dollár összdíjazású versenyen.
 4. A Proving Grounds időszak a West és East régió számára is a február 26-ai héten kezdődik, amikor a keystone affixok megváltoznak. Ahogy közeledik a versenysorozat kezdete, egyre több részlet fog kiderülni a kritériumokról és a nevezés módjáról.

Játékokkal a játékok támogatásáért

Ahogyan az Arena és az MDI is növekszik, a készítők szeretnének adni a játékosoknak valamilyen lehetőséget, hogy támogathassák a versenyeket. Hamarosan két új játékot tesznek be a játék shopjába. Az ezekből befolyó bevételek egy részét a versenyek szervezésére és a díjak finanszírozására fordítják.

A játékok tavasszal kerülnek a shopba. Az év végi AWC és az MDI döntők díjai nagyban fognak függeni ezeknek a játékoknak az eladásaitól, így a konkrét nyeremények összegét egy későbbi időpontban jelentik majd be.