The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Classic Beta Első nap

| Orte

Kedves naplóm!

Annyira szerencsés helyzetbe kerültem, hogy visszautazhattam az időben. Egészen pontosan 15 évet, oda ahol minden kezdődött. Szinte már el is felejtettem, hogy mennyire nehéz volt akkoriban az élet. Sokkal lassabban haladtunk a questeinkkel, arról nem is beszélve, hogy mennyi időbe telt megtalálni a helyet ahol a feladat volt. Mivel akkoriban még nem volt semmilyen segítség, hogy merre is induljunk el, kivéve persze magát a feladat leírását, ez elég időigényes is lehetett. Már nem is emlékszem mikor olvastam el utoljára ezeket.

Az ellenfeleink sokkal erősebbek, már-már taktikusan kell neki állni a 8-9 es szintű moboknak, és versenyezni kell a többi játékossal hiszen az amúgy is ritka quest item-eket nem kapja meg mindenki mint napjainkban. Akkor sem ha party-ban közösen harcolunk. Talán pont ez okozza azt, hogy a játékosok sokkal személyesebbek és kommunikálnak egymással, hiszen itt nem elég beleütni egyet a quest mobba, hogy kész legyen, ha kettőnknek kell egy bizonyos vezető feje, akkor kétszer kell megölnünk. Így jártam én is, éppen Mulgore déli részén küzdöttem, amikor az ellenfelem felül kerekedett rajtam, és veszni látszott minden. Aztán egy másik játékos aki már végzett a feladataival oda állt mellém és megmentett, majd segített végezni azzal ami még nekem hátra volt, pedig semmi oka nem lett volna rá. Elbeszélgettünk majd a feladat végeztével elbúcsúztunk.

Olyan kényelmi funkciók nem voltak még akkoriban, amiket ma már észre sem veszünk, mind rettenetesen apró és gyakorlatilag jelentéktelen. Mindazonáltal furcsa amikor realizáljuk, hogy mennyire megvan egyszerűsítve az életünk manapság. Csak, hogy egy pár példát mondjak, nincsen mass loot tehát ha több halott mob van a területen egyesével kell ki lootolni őket. A hunterknek külön táskára van szükségük amiben tartják a lőszert vagy nyilakat, a legtöbb buffhoz alapanyag kell és persze anyagilag is sokkal nehezebb a helyzet. Az elmúlt időszakokban hozzá szoktunk, hogy szinte mindenhova teleportálunk vagy valamilyen azonnali fuvarral eljutunk. Ebben a korszakban viszont nincs más opciónk mint a futás, még a mountok használata is igen csak költséges és minden külön darab egy helyet foglal így nem valószínű, hogy mindenkinél akár több 100 darab van. Ugyan még nem vagyok elég tapasztalt ahhoz, hogy a  dungeonok-at meg lessem, de azt tudom, hogy akkoriban nem volt külön csapat kereső alkalmazás, így az emberek a fővárosokban kerestek társakat, mintha csak egy piactéren lennénk. Erre már nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen, mert alig alig emlékszem rá, így is rengeteg minden meglepett.

A nap végét Thunder Bluffban zártam, hosszú idő, és sok küzdelem árán jutottam el idáig. Holnap folytatom a kalandot és, amint van érdemleges esemény jelentkezem!