The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Classic Beta Negyedik nap Rage Fire Chasm

| Orte

Kedves naplóm


Ez már a 4. nap, ezt megelőzően semmi érdemleges vagy izgalmas nem történt. Mindazonáltal haladtam tovább és ennek hála ma volt lehetőségem elmenni egy igazi Classic Dungeon-ba (Instába). Nem máshol jártam, mint Rage Fire Chasm (RFC)-ben. Szerettem volna megnézni a csataterek régi verzióját is, de az valamiért nem volt elérhető. Van egy olyan sejtésem, hogy azok csak az agresszívabb PvP világban vannak, de ezt majd a későbbiekben kiderítem.


Egyelőre maradjunk a legkisebb instánál és, hogy milyen tapasztalatokat szereztem. Nos meg kell hagyni, egyáltalán nem erre számítottam, nosztalgikus élmény volt ez kétségtelen, de egyre jobban kezd erősödni bennem az az érzés, amit már korábban is kifejtettem. Nem lesz ideje az embereknek erre. Közel egy órába tellett mire az elejétől a végéig eljutottunk, és lényegében nem kaptunk érte semmilyen jutalmat. Összesen 3 darab főellenség vezeti a barlangban található csapatokat, akik közül egy rejtőzik. Akkoriban még nem voltak feltérképezve ezek a helyek és saját magunktól kellett felfedeznünk őket. Nem tudtuk hol vannak a vezetők egyszerűen csak követtük az ellenségek tömegeit. Manapság térképet használunk, ami pontosan jelzi, hogy mi merre található.


Valójában ez a legkisebb probléma, legkörülményesebb az oda jutás volt. Az én időmben már csak mítoszként lehet hallani az úgy nevezett Summoning Stone-okról, nálunk mindig a Warlock-ok intézik az idézést, így még a nagyobb 20-30 fős támadásoknál sincs ezekre szükség. Ugyan találtunk egyet a barlang bejáratánál, azonban komoly akadályokba ütköztünk, mivel a csapattársakkal mindenki különböző tapasztalatokkal rendelkezett, egyszerűen nem tudtuk beüzemelni a követ. Sajnos nem sikerült rájönni mi lehet a probléma. Előfordulhat, hogy hiba a mátrixban, de ahogy azt már korábban is hallottuk könnyen lehet, hogy csak simán kihagytunk valamit a rituáléból.


A lényeg, hogy gyalog kellett megtennem az utat Crossroads-tól egészen Orgrimmar alá. Túl kalandosnak nem mondanám az utat, viszont azt meg kell hagyni, hogy a nagyjából 10 perc séta alatt, míg megérkeztem, a többiekkel kellemeset beszélgettünk a saját tapasztalatainkról.
Ijesztgettek minket, hogy csapatot találni az ilyen utakra tovább tartanak, mint maga a kaland. Valójában nem kellett soka várnia a csapat többi tagjának, nagyjából 10-15 percig keresgéltek mire összeállt a banda. Ilyenek napjainkba is előfordulnak, úgyhogy ez egy relatív pozitív csalódás volt.


Végeredményben, nem volt rossz élmény újra élni az akkori rutinját az instázásnak, mindazonáltal a lassúsága, hosszúsága és a kényelmi funkciók hiányossága miatt, arról nem is beszélve, hogy milyen képlékeny és apró a jutalom, egynél többször nem szívesen veszt rész benne az ember. Főleg a kiképzés alatt, míg elég erőssé fejlődünk az akkoriban még 40 fős csatákra. Hiszen elég sok idő elmegy rá, elég kevés jutalommal cserébe. A többfős csaták az ellenséges frakció ellen legalább izgalmasak. Remélhetőleg lesz lehetőségem beszámolni arról is idővel.