The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Classic WoW Mount áttekintő

| szerda

A szerencsés keveseknek javában zajlik a Classic beta, és nem régen emelték is a level capet 40-ig. Ezzel együtt megnyílt a lehetőség a mount használatra, ezért itt álljon nektek egy kis összefoglaló. Azoknak ajánlom ezt a cikket akik esetleg nem emlékeznek, vagy most próbálják majd csak ki a Classicot.

 

Lovaglás

40-es szinten már meg is lehet tanulni az alap képességet. A mounttal gyorsabban tudunk haladni a világban, zárt területeken és instanceokon ez természetesen nem megy. Felülni rá 3 másodpercig tart, ezalatt jól meg kell dörzsölgetni a tenyerünket a karakterünkkel, és ezt harc alatt nem lehet használni.

Eddig ez mind szerintem elég egyértelmű, főleg azoknak, akik már régi motorosok közületek. Azonban vannak különbségek is az új rendszerhez képest:

Mindegyik fajnak külön típusú lovaglása van, attól függően, hogy min ülünk majd. 20 goldba kerül mindegyik, itt a lista:

Miután megtanultad, vehetsz a fajodnak megfelelően mountot/mountokat. Ezek vagy Rare vagy Epic minőségűek lehetnek, és különböző gyorsaságúak. Míg a "sima" kék, vagyis rare mount 80 goldba kerül majd, az Epic verzió amelyik 100%-al gyorsabb mint a gyaloglás, már 1000 goldba fog fájni.

Itt érdemes megemlíteni, hogy van egy trinket Zul'Farrakban, a Carrot on a Stick ami minimálisan növeli a mounttal a sebességünket. A Gahz'rilla questet kell megcsinálni hozzá. Ezen felül, ha van egy Blacksmith ismerősünk, ő készíthet Mithrul Spurst nekünk és a bónusz amit ez ad stackel a trinkettel.

Epic Mountok

Ezeket 60-on tudjuk megvenni. Amennyiben egy másik faj mountjait szeretnénk megvenni, kénytelenek leszünk kifarmolni az Exalted reput az adott frakcióval mielőtt szóba állna velünk a vendor.

Két lehetőség van arra, hogy csökkentsük a költségeket:

  • 10% kedvezmény ha Honored a reputáció az adott frakcióval amitől vesszük a mountot
  • további 10% ha elértük a PvP rank 3-at

 Ez összeadódhat, és ez a 20% bizony igen húsos amikor 1000 goldról beszélünk, biztos tudtok mindannyian jobb helyet annak a 200 goldnak. Ami még itt mindenképpen érdekes, hogy a mountok maguk Bing on Equip-esek, így ha nekünk ugyan nem de egy ismerősünknek meg van mind a két diszkont, ő is megveheti és átadhatja nekünk.

A Paladinoknak és a Warlockoknak saját epic mountjuk lesz majd, azonban mivel ezek a questek Dire Maulba szólnak, ezek csak a második Fázisban lesznek elérhetőek.

Alternatív Lovaglási rendszerek

1.12.1-ben új rendszer lépett életbe ami a ridingot illeti, és itt mutatták be az Apprentice és a Journeyman ridingot, valamint eltávolították a faj-specifikus lovaglási képességeket. Ez a rendszer nem lesz benne a Classicban. Erről most idézek is egy kérdést a WoW Classic sajtóértekezletről:

- A Classic demóban láthattuk, hogy a lovaglás a régi módon fog működni, nem pedig a profession szerű rendszert használjuk majd ami a modern WoW-ban is van 1.12.1 óta. Mi volt a gondolatmenet emögött a döntés mögött ?

- A modern rendszert 1.12-ben mutattuk be, és egymás között ahogyan beszélgettünk erről, az volt az érzésünk, hogy ez a rendszer igazából a Burning Crusade-re készítette fel a játékot, amelyben debütált a repülés is.

A Classic alatt igazából a régi rendszer működött, 2004-ben és 2005-ben is. Autentikusabbnak hatott a régi rendszert használni ahelyett, hogy a következő kiegészítőnek megalapozó rendszert alkalmazzuk.

Páncélozatlan mountok - A Classicban semmiképp

1.4 előtt lehetőség volt páncélozatlan mountok megvételére. Ezek nem lesznek benne a játékban--még a korai fázisokban sem.

 -Tudjuk, hogy ez ugyan a hatodik fázis tartalma, és hogy a progresszív itemizációval tisztáztunk sok kérdést. Van még bármilyen tisztázatlan kérdés amiről szeretnél beszélni? Például, lehet-e a régi mountokból venni mondjuk egy adott fázisig? Vagy kizárólag a jelenlegi exalted vendor mountok lesznel elérhetőek?

- A jelenlegi exalted lehetőségek lesznek elérhetők 1.12-ben. Nem tesszük vissza a páncélozatlan mountokat. Nem régen beszéltünk erről belsős körökben. Tudjuk, hogy néhány embert érdekel a dolog, de nem akarjuk limitált időtartamra betenni ezeket, mert ez befolyásolná a fejlődés élményét. Főleg azokét akik most térnek vissza először. Nem akarjuk, hogy bárki is úgy érezze, hogy sietnie kell. Ha szép lassan szeretnél fejlődni és élvezni az utat, hajrá. Én is így szeretek játszani -- szép lassan, kiütni minden dungeont az úton.