The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Fejlődős útikalauz

| szerda

Elsősorban azoknak szól ez a guide akik ugyan tisztában vannak a játék alapjaival, de ismeretlen számukra a 2000-es évek elején divatos "farmolós" játékstílus.

Nem konkrétan útvonalakat fogok leírni, bár a cikk alján lesz egy rövid összefoglaló is a területekről, hanem a filozófiát, ami segít majd mindig eligazodni, hogy mi is a teendő egy adott helyzetben.

Mint írtam ennek ellenére a végén lesz egy rövidebb összefoglaló arról, hogy mikor hova érdemes elnézni, de ez csak nagyvonalakban, tiz szintenként lebontva, tehát nem all-inclusive.

Questelés

A játékban az újabbaknak is bizonyára ismerős ez a fejlődési forma, itt azonban mindenképpen meg kell említeni, hogy ez még nem az az olajozott küldetésezgetés, amit például már BC-ben is lehetett tapasztalni (miszerint egy terület fixen 2-3 szintnyi quest).

Itt vannak minden szintre ugyanúgy quest hubok, azonban simán lehet, hogy egy területen kb. 5 questet találtsz, és kész. A hiányzó xp-t meg úgy pótolod, ahogyan csak tudod.

Természetesen ez lesz a legtöbbet alkalmazott fejlődési forma, ez a legkiegyensúlyozottabb élmény, lehet közben szakmázni és hasonlók, valamint ez az egyedüli solo opció (Az aoe grind természetesen gyorsabb és szintén solo, de az "sportolóknak" való).

Utazgatás

Itt még a játék mögötti design filozófia része volt a Gyűrűk Urából és hasonló akkori fantasy pop kultúrából átemelt utazgatás. 20-as szintek körül van 3-4 terület is ahol lehet fejlődni, hol kicsit könnyebben már 21-esen, hol 24-esen egyszerűbben boldogul az ember, és bizony a sétálgatás itt a játék betervezett része, vagyis gyakran kell váltogatni, amennyiben kifogytunk az olyan küldetésekből, amiket még egyedül meg bírunk csinálni. És persze, még így is kifogyhatunk a questekből, ami el is vezet minket a következő ponthoz...

Grindolás

Bár ez is jelen volt már BfA-ban és a későbbi kiegekben, sokkal kevésbé volt szerves része a fejlődésnek, mint itt. Könnyen lehet, hogy itt 100 mobot kell megölni 10 quest itemért, és amikor kifogytunk a küldikből egy területen, bizony neki kell állni egyesével ölni a mobokat és két kézzel gyűjteni az xp-t. Sőt, amint haladunk 50+ felé, ez az élmény egyre gyakoribb lesz, ugyanis ott már szándékosan kevesebb van a questekből és több a grindból. A monotonitás és a tűrőképesség próbája ez mielőtt a játékos megléphetné a 60-as szintet, kiszűrve ezzel a kevésbé elszántakat (és ez a grind még így is gyerekjáték a régi Diablo II-es ladder reset- verseny 99-ig kalandhoz képest)..

+1 AOE Grind

Ezt azért csak a legvégére mert ez rettentő monoton és szerintem ki is öli a játékból az örömöt, ráadásul csak egyes kasztoknál működik. Mage behúz mondjuk 4-5 mobot aztán cone of cold-nova-blizzard spammel leöli őket aztán kezdi újra. Minden esetre azért megemlítem, legyen ez is feltüntetve.

És akkor a területek amiket ígértem.

Kezdetek (1-20)

18-as szintig mindenkinek érdemes a saját kezdőterületeit befejezni, itt be is lehet majd menni az első dungeonbe mind hordában mind alliban. Horda esetén ezek Durotar, Mulgore, Tirisfal Glades, majd ezek után felváltva Barrens-Silverpine.

Alliance esetén Elwynn Forest, Dun Morogh, Teldrassil, valamint később Westfall, Loch Modan, Darkshore, Redridge. Ezek elvégzése után 18-ason a questek elvégezhetők Deadmineshoz Alliance oldalon valamint Wailing Cavernshez Hordában.

Tovább (20-30)

Horda oldalon itt az alábbi területeket érdemes a questek szintjéhez igazodva ledarálni: Barrens (déli rész), Thousand Needles, Stonetalon Peaks, Ashenvale, Hillsbrad.

Alliance oldalon: Wetlands, Stonetalon Mountains, Ashenvale, Hillsbrad, Duskwood.

Már érzem a mount szagát (30-40)

Horda oldalon: Stranglethorn Vale (északi rész)m Arathi Highlands, Thousand Needles, Desolace, Badlands, Swamp of Sorrows, Dustwallow Marsh.

Alli: Stranglethorn Vale (észak), Thousand Needles, Desolace, Arathi Highlands, Dustwallow Marsh.

Mindjárt vége (40-50)

Horda: STV (déli rész), Badlands, Swamp of Sorrows, Dustwallow Marsh, Tanaris, Feralas, The Hinterlands, Searing Gorge.

Alli: Badlands, STV (dél), Tanaris, The Hinterlands, Feralas, Searing Gorge.

Mehet az endgame (50-60)

Horda: Blasted Lands, Un'Goro Crater, Felwood, Western Plaguelands, Winterspring, Eastern Plaguelands, Azshara, Silithus.

Alli: Blasted Lands, Un'Goro Crater, Azshara, Felwood, Winterspring, Burning Steppes, Western Plaguelands, Eastern Plaguelands, Silithus.

Ha még itt vagytok velem ennek a hosszú cikknek a végén, akkor itt egy pro-tip: szedjetek Questiet, megkönnyíti az életeteket. Itt egy jó link hozzá.