The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Húzz jobbra, hogy megtaláld álmaid klánját

| Shadereaper

Egyre kevesebben vannak azok, akik ne tudnák mi is az a Tinder. Sok mindent lehet hallani róla nap, mint nap. Legtöbben trófeákkal dicsekednek, mások szörnyülködve mesélnek az ott megismert emberekről és nagyritkán találni 1-1 sikertörténetet is. Amire viszont senki sem volt eddig felkészülve, az, hogy valaki World of Warcraft klánjába próbáljon meg embereket toborozni a randi alkalmazáson.

Adam, akit a virtuális világban Arianord néven ismernek, pontosan ezt próbálta meg, amikor nagyjából 2 héttel ezelőtt beregisztrált a Tinderre. "Nehéz idők járnak a WoW-os klánokra..." mesélte egy interjúban a fiú, aki elmondása szerint már azt fontolgatta, hogy 200 dollárért kibérel egy hirdető táblát egy autópálya bekötő útja mellett, annyira nem találtak már embert az üres helyek betöltésére.

"Szereted a hosszú sétákat a Broken Shore-on, békés estéket Suramar-ban, és szívesen töltenéd a hétvégéidet térdig gázolva legyőzött ellenfeleid hullái között? Ha igen, az Aphelion-ban a helyed!"

Egy ilyen hirdetést olvasva ki ne akarna legalább kíváncsiságból jobbra húzni, de Arianord elmondása szerint ő volt a legjobban megelepődve, hogy milyen sokan jelentkeztek. Az egyetlen nehézség, amibe ütközött, hogy a klánjuk szigorúan Allis és a jelentkezések alapján lakóhelye, Észak-Kalifornia túlnyomóan hordás területnek számít.

Viccesnek tűnhet ez az egész történet, viszont egy nagyon komoly problémára világít rá, miszerint haldokolnak az MMO klánok. Az idő múlásával az online játékok egyre jobban kedveznek a szóló játékosoknak, elég csak olyan eszközökre gondolni, mint a Dungeon matchmaking.

Az Amphelion tagjai immár 8 éve játszanak együtt és elmondásuk szerint barátokra nagyon könnyű szert tenni, viszont egyre nehezebben találni olyan elhivatott játékosokat, akik hajlandóak együtt élni és lélegezni a klánnal.

Adam arról is beszélt, hogy 8 éve, 13 évesen alapította az Amphelion-t szimplán csak azzal a céllal, hogy megölhesse Arthas-t az akkor éppen aktuális Wrath of the Lich King kiegészítő utolsó raidbossát. Mára a klánnak nagyjából 90 tagja van, akik közül sokan minden évben együtt látogatnak el a Blizzconra és mindennapos kapcsolatban vannak egymással.

Jó látni, hogy vannak még ilyen összetartó közösségek a játékon belül és személy szerint nagyon remélem, hogy sikeres lesz a toborzási akció és hogy az Amphelion tagjai még sok-sok évig fogja irtani a különböző raid bossokat. Hiszen erről szólna a játék, nem?