The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Így végződik a Battle For Azeroth? Mi lesz a folytatás?

| Haloren

Újabb "Leak" került ki a 4chan-ra a BFA végéről, illetve a következő kiegészítőről. Nos mivel semmi sem biztos, addig a pontig, míg a BlizzCon-on be nem jelentik, ezért ezen cikkben elhangzókat mindenki kezelje óvatosan, vegyük csak egyfajta spekulációnak. Továbbá, ha tényleg valós leakről lenne szó, akkor a cikk további része erősen spoileres lehet!

A kiegészítő utolsó bossa valóban be lett mutatva az Azshara legyőzésekor lejátszott cinematicban, de az sokkal metafórikusabb, mint azt az emberek gondolják. Az utolsó boss nem más, mint MI: az Alliance és a Horde.

Azshara és N'Zoth, mindketten bossok lesznek a következő kiegészítőben. Addig viszont nem fogunk újból szembeszálni velük (legalább is fizikailag).

Sylvanas készül lesújtani Thunder Bluff-ra, mind az Alliance-t, mind a Horde-ot védekezésre kényszerítve. Ezen elterelés közben megszállja és meghódítja Stormwind-et. Az utóbbit egy képregény fogja magyarázni, mely októberben jelenik meg.

Milyen lesz az utolsó raid?

Már a kezdetektől fogva az volt a terv, hogy Stormwind raid változata legyen a kiegészítő záró epizódja. Ebből adódóan a 8.3-ban érkező 10 bossos raid Elwynn-ben és magában a városban fog zajlani. Emellett érkezni fog egy új 40 fős battleground is.

A raid során a Horde és az Alliance vállt vállnak vetve fognak harcolni fontos lore karakterek és mindkét oldal vezetői mellett.

Ebben a pontban Sylvanas már elfoglalta Stormwind-et. A feladat csupán ennyi: Le kell győzni Sylvanas-t és visszafoglalni a várost.

Az első boss egy karaván-escort event lesz, egy azerite hajtású faltörő kossal kell Goldshire-ből a város kapui felé haladni. Ezt több hullámban érkező addok próbálják majd megakadályozni. 

A második boss old god befolyás alatt áll, a város őreit és olyan híresebb npc-ket is fogjul ejtett, mint Topper McNabb.

Másik említésre méltó boss lesz Anduin. Félúton a raidben, Anduin enged N'Zoth suttogásának. Addig kell harcolnunk vele, míg észhez nem tér. Wrathion egy nagyon speciális megmozdulással jelenik meg ebben a harcban. N'Zoth próbálja megakadályozni, hogy eljussunk Sylvanas-hoz.

A nyolcadik boss Nathanos lesz. A fight a Cathedral Square-en megy végbe, Tyrande lefejezi Nathanost a fight végén.

Az utolsó előtti boss Sylvanas. Ő Stormwind kikötőjében vár minket.

Az Alliance és a Horde vállt vállnak vetve harcol Sylvanas ellen, mikor végül megjelenik Bolvar és Horde vezetőket kezd ölni. Az első célpont Lor'themar. Bolvar ezután Taelia és az Alliance oldalára áll. Válaszul Sylvanas lelövi Genn-t, majd "szünetet" kezdeményez.

Ezen szünet során az összes Horde vezető visszatér Sylvanashoz. Genn meghal, Anduin és Jaina hadat üzen a Horde-nak. A csata elkezdődik.

Az utolsó boss "A Horde" vagy "Az Alliance". Ez a fight csak kinézetre különbözik a két oldalnak, stratégia szempontjából azonosak. A Horde nyer, ha Anduin meghal. Az Alliance akkor nyer, ha Sylvanas hal meg.

Ez a fight úgy lett megtervezve, hogy az oldalad vezetői egytől-egyig meghaljanak, miközben az ellenség élete is csökken. A játékosok is meg fognak halni (csakúgy, mint a Lich Kingnél) Anduinnal és Sylvanassal karöltve.

A végjáték?

Egy Cinematic következik, amint a fight véget ér. Anduin végez Sylvanassal, vagy fordítva (ez attól függ melyik oldalon állsz). Végül mindenki meghal, a kikötő elcsendesedik. A karakterek a Shadowlands-en ébrednek, Helya kísértet hajói várnak ránk a Stormwind kikötő szellem változatában.

Sylvanas, Nathanossal oldalán kijelenti, hogy így már van elég erejük az igazi harchoz Azerothért.

Egy rövid teaser cinematic lesz bemutatva novemberben a BlizzCon-on, melyben Gallywix és Mekkatorque szerepelnek, kik megmenekültek Stormwindből. Ők ketten feltalálnak egy eszközt, amivel szabadon lehet ki-be járkálni ebbe a szellemvilágba, Shadowlandsbe. Ezt úgy kell majd elképzelni, mint a Dalaran Hearthstone-t. Együttműködésük alapja lesz a majdani Tinker Classnak.

A BfA patchek kiadása elég lassúnak tűnhet. Ez azért van, mert a tervek szerint a 8.3 patch megjelenése után, sokkal hamarabb érkezik a 9.0, mint korábban azt megszokhattuk.

A Dragon Isles, a Shadowlands és az Old God-ok mélyebben kapcsolódnak egymáshoz, mint képzelnénk.

Milyen lesz a következő kiegészítő?

A következő WoW kiegészítő neve: World of Warcraft: Shadowlands

A bemutatott térkép egy tervezet, melyet egy kb. 1-2 éve tartott ülésen mutattak be. A logó valószínűleg csak egy javaslat, melyet a prezentációt előadó készített. A kiegészítők logóit nemsokkal a bejelentés előtt szokták véglegesíteni. A legtöbb helyiség neve is változni szokott a megjelenésig, viszont a fő zónák neveit általában már nem szokták megváltoztatni.

Ez a térkép már nagyjából a Shadowlands végleges elrendezését mutatja. Ny'kaithost kivéve minden zóna szerepel a 9.0 fejleszés alatt álló verziójában.

Shadowlands nem olyan sötét és komor, mint azt elsőre gondolnánk. A Xiroshoz és a Darkfronthoz készülő concept art is nagyon színes. A Riftlands meg olyan, mint egy pszichedelikus változata lenne Outlandnek.

A Blood trollok Morbarában nem az ellenségeink. Ők folyamatos kínzás alatt állnak, mivel életükben nem éltették Hakkart. Ez a zóna egyáltalán nem hasonlít Nazmirra. Morbarában megtalálható még Mueh'zala is, aki túl gyenge és retteg Hakkartól. 

Ny'alotha egy külön univerzumban található, ezért olvasható a térképen a "transit" szó. Habár ez a tény nem változtat semmin, Ny'alotha és Shadowlands között kapcsolat áll fenn. Ny'kaithos szigete egy old god-ok által létrehozott kísérlet, amely által meg tudnák vetni a lábukat Shadowlands-en. Ezt a próbálkozást mi akadályozzuk meg az ott található dungeonban.

 Ez a történeti szál egész érdekesnek tűnik.... meglátjuk igaz-e.