The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Ismét itt az ideje találgatni, jósolgatni

| Shadereaper

Szinte még ki sem hűlt a legújabb patch a World of Warcraft szerverein, mégsem hagynak minket nyugodtan ülni és elemezni az új tartalmakat. Az utóbbi időben több utalás és nyom is a felszínre került, amik alapján megtippelhetjük, hogyan alakul majd az ezután következő patchek menetrendje.

Március 5.: 8.1.5-ös patch

Az első feltételezés alapja, hogy mivel a Battle of Dazar'alor raid utolsó szárnya február 26-án válik elérhetővé a Raid Finderben, logikusan következne, hogy egy héttel később, március 5-én érkezzen a 8.1.5-ös patch. Ekkortól szerezhetik majd meg a játékosok a két új Allied Racet, a Kul Tiran Humant és a Zandalari Trollt, illetve ekkor folytatódik a War Campaign is.

A 8.1.5-ös patchnek lehetnek késleltetetten bekerülő részei, mint például a Crucible of Storms raid.

Május 21.: 8.2-es patch

A 8.1.5-ös PTR verzióban elhangzott egy beszélgetés Magni és MOTHER között, ami utalhat a patch hosszára. A párbeszéd alapján MOTHER-nek 77 ciklusra lesz szüksége ahhoz, hogy elemezhesse az Azeroth-ról jelenleg rendelkezésre álló adatokat, ezután tud majd tervet készíteni a bolygó meggyógyítására.

Ez a nagy többségnek nem jelentett sokat, viszont a szemfülesebb játékosok azonnal párhuzamot találtak. Még a Legion idejében a Blizzard szorosan tartotta magát ahhoz a menetrendhez, hogy 77 naponként adtak ki új patchet. Ez egészen a 7.3-as verzióig nem változott. Ennek alapján május 21-én, kedden fogjuk megkapni a Rise of Azshara névre keresztelt 8.2-es patchet.

Július 16.: Season 3 és Azshara Raid

A Season 2 Conquest Reward időbeosztása 25 hétnyi jutalmat tartalmaz. Ha figyelembe vesszük, hogy a Season 1 20 héten át tartott, egy 25 hetes Season 2 nem elképzelhetetlen. Úgy tűnik, távolodunk a korábbi sémától, miszerint a Seasonök sűrűbben váltakoztak, mint ahogy az új Raidek érkeztek. A WoW Esport részlegeinek átszervezése is arra utal, hogy ezután minden rangsorolt tartalmat, vagyis a Raideket, Mythic+-t és a PVP-t egyszerre fogják ütemezni.

25 héttel számolva január 22-étől eljutunk július 16-áig. Ekkor számíthatunk a Season 3 kezdetére, az új Azshara témájú Mythic keystone affixra és a következő raidre, az Azshara's Eternal Palace-re.

Ezek az elméletek egytől egyik összhangban vannak a WoW Esport naptárral, ami 2019-et 2 Seasonre osztja mind az Arena, mind az MDI esetében. Egy júliusban érkező patch egyenlően osztaná ketté az évet.

Az egyetlen kellemetlen részlet a fentebb leírtak alapján, hogy a Season 2-t befolyásolnák a 8.2-es patchel érkező változások, ugyanúgy, ahogyan a 8.1-es kaszt-változások felborították a Season 1 metáját.

Természetesen minden, amint fentebb leírtunk, nem vehető biztosra, szóval a fontosabb dátumokra egyelőre senki se kérjen szabadságot. Minden esetre a feltevések erősen megalapozottak, szóval azért a naptárunkba írhatunk egy emlékeztetőt.