The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Legjobb DPS specializációk Crucible of Stormshoz!

| Turki

Itt az ideje, hogy alapos betekintést nyerjünk a legerősebb dps specekre és megtudjuk miért is használják őket a hardcore raiderek. Az összecsapások dizájnjának köszönhetően három spec tud tündökölni: Affliction Warlock, Elemental Shaman, Shadow Priest.

Mind a három specializációnak olyan erősségei vannak, amelyekről muszáj szót ejteni, és amikre támaszkodva dominálhatnak a raidben. Ezekről fogunk most beszélni.

Pár dolog, amit érdemes megemlíteni erről a raidről:

Egy fontos tulajdonság, ami mellett nem tekinthetünk el, hogy a Crucible Of Storms boss csatái alatt, a harc túlnyomó részében több célpont ellen küzdünk. Azonban ezek nem olyanok, mint Zul Uldirban vagy Jadefire Masters Battle of Dazar’alorban, itt az ellenfelek szétszórva helyezkednek el és nem egy helyen a különböző mechanikák miatt.

Az említett három specből kettőnek, az Affliction Warlocknak és Elemental Shamannak plusz előnye származik abból, ha több célpontot is dotolhat. Extra erőforrást generálnak, ami pedig sebzés növekedést jelent.

A harc stílusa a közelharci dpseknek nem túl kedvező, mivel a célpontok távol vannak egymástól, így a „cleave” nem jöhet szóba. Ebből adódóan a legtöbb guild a lehető legkevesebb közelharci classal ugrik neki a bossoknak. Egy Havoc Demon Hunter a „Chaos Brand” miatt szükséges a partyba és alkalomadtán néhány Assassination Rogue a magas, egy célpontos sebzése miatt.Affliction Warlock:

The Restless Cabal, azaz az első bosson mind az Affli és Destro Lock egyaránt remekül használható. Ez változik a második bosson Uu’nat, Harbringer of the Void
on, ugyanis az Affli Lock több célponton erősebb, ahogy azt említettük feljebb. Az erőssége abból adódik, hogy minél több „Agonyt” tesz különböző célpontokra, annál több „Soul Shardja” lesz. „Soul Shardokat” pedig „Unstable Afflictionként” szórja az ellenre. A „Wracking Brilliance” és „Cascading Calamity” Azerite Powert is több ideig tudja magán tartani, ami persze sebzés növekedést eredményez számára. Warlockok újabb előnye, hogy a „Demonic Circle” használatával számos mechanikát ki lehet kerülni.

Példának okáért a „Piercing Gaze of N’Zoth”. Method Warlockjai „Inevitable Demise” Azerite Powert használtak „Cascading Calamity” helyett, így elérve azt, hogy max stacken ez a képesség óriási sebzést és gyógyítást garantált a Lockoknak. Ők 10-12 Affli Lockot használtak a boss megöléséhez.

Elemental Shaman:

Shaman „Flame Shock” képessége több „Lava Surge” és „Lava Shock” procot eredményez az „Igneous Potential” Azerite Power használatával. Második bosson, a több célpontra feltett „Flame Shock” nagy bónusz sebzést ad számára.

Másik különlegessége ennek a classnak, a „Reincarnation”képessége. Ugyanis, a Tempest Relic felhasználásával megölhetővé válnak a boss által leidézett szörnyek. „Storm of Annihilation” abba marad, ha a caster meghal. Szóval az ötlet az, hogy leütjük a lényeket és feláldozzuk a shamanunkat, aki a relicet használja, így áthidaljuk a raidre mért sebzést. A karakter pedig a „Reincarnation” képességgel újjáéled, és még combat resst sem kell elnyomnunk rá.


Első héten kiderült már, hogy ez a spec elég kemény lesz ebben a raidben is, köszönhetően a „Auspicious Spirits” talentjének és „Spiteful Apparitions” Azerite Powerjának. „Chorus of Insanity” Azerite Power és „Shadowy Apparitions” képesség nagyban hozzájárul a több célpontos elképesztő sebzéshez. „Auspicious Spirits” nerfelve lett az utóbbi időben, de még így is rendkívül erős. A shadow priest az első boss-on mutatja meg mit is tud valójában. Itt két boss és számos kisebb extra szörny van szerte a platformon, ami elképesztő dpst produkál a priestnek. Ezt a statisztika is alátámasztja.

Íme!