The BlizzFeed

 • 0 Diablo
 • 0 Hearthstone
 • 0 Heroes of the Storm
 • 0 World of Warcraft
 • 0 Overwatch
 • 0 Starcraft
 • 0 Blizzard
 • 0 Activision-Blizzard

Még a héten érkezik a Shadowlands Alpha

| Haloren

Már kemény öt hónap telt el, mióta bejelentették az új World of Warcraft kiegészítőt! Azóta ment a találgatás mikor fog indulni a Shadowlands Alpha. A korábbiakhoz képest egy kicsit később kaptunk róla bármilyen információt, de megérkezett, itt van már a nyakunkon!

Game Director Ion Hazzikostas bejelentette, hogy már a hét második felében indulni is fog az alpha, melyre az első körben régóta aktív wow játékosokat, Blizzard alkalmazottak családtagjait, barátait, továbbá néhány tartalomgyártót és újságírót is meghívnak. Ez a pár ember csak egy kis részét képzik azoknak a tesztelőknek, akik meghívást kapnak majd a továbbiakban. Arra is kitért, hogy majd mikor a PVP és a Raid tesztelések következnek, néhány célzott meghívás is lesz olyan játékosoknak, akik ezekben nagy tapasztalattal rendelkeznek. (pl: Mythic raiderek)

Amint az alpha szerverek elindultak, a tesztelők belevághatnak a fejlődésbe a Bastion zónában, melynek dungeonját (Necrotic Wake) is felfedezhetik a szerencsések. Azok, akik az új játékosoknak szánt tutorial zónát szeretnék kipróbálni, lehetőségük lesz erre. Ezt mégpedig most még csak az Alliance oldalon tehetik majd meg. Azt tervezik, hogy folyamatosan görgetik ki az újabb és újabb tartalmakat. Április végére már elérhetővé válhat egy másik zóna, Revendreth is, a Torghast, Tower of the Damned végtelenített dungeon élményt nyújtó újdonság mellett. Természetesen amint egy dungeont, zónát vagy quest sorozatot tesztelésre alkalmasnak nyilvánítanak, azokat is elérhetővé teszik a tesztelők számára.

Amint mindent, amit teszteltetni akarnak a játékosokkal kikerült az alphába, a tesztelés átlép béta fázisba. Ezzel az összes, az alpha során készített karakter törlésre kerül, illetve sokkal több játékos kerül meghívásra.

Azok, akik már a héten beléphetnek, a belogolást követően észrevehetnek néhány változást. Ezek közül itt van néhány példa:

 • Mind a 12 class esetében azonnali változásokat lehet észre venni a spellbookban, a talentekben és néhány esetben pedig a spellekhez felhasznált energiában (pl:mana) is. Ezekről a változásokról még a héten kapunk egy részletesebb blogpostot.
 • A quest interface is átalakításokon megy keresztül. A főquesteket szemmel láthatóan meg lehet majd különböztetni a mellékküldetésektől. Továbbá a playerek saját waypointokat is megjelölhetnek majd a térképen, melyeket a chaten meg is lehet osztani. Ezzel az újítással már nem kell majd addont használni a koordináták ismeretéhez és megosztásához.
 • Visszatérnek a Conquest pontok, melyeket a Shadowlands Rated PvP során szerezhetnek a játékosok. Ezek különböző itemekre költhetők el. Tehát visszatérnek a PvP vendorok! A Conquest pontokkal a későbbiekben már fejleszteni is lehet a vásárolt itemeket, a Benthic gearhez hasonlóan.

A Shadowlands tesztelésére itt tudtok jelentkezni.

Várhatóan hamarosan megérkezik a publikus alpha build a CDN-re is, ami lehetővé teszi, hogy elinduljon a datamining áradat.