The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Miért bukott így ki a közösség?

| Orte

A Battle for Azeroth kiegészítő utolsó raid-jének végső bossán, majdnem az egész világ kiakadt. Olyannyira, hogy a Blizzard le is vette youtuberól az Ending Cinematic-ot, ugyanis az annyi dislike-ot kapott, hogy úgy döntöttek, jobb lesz így mindenkinek. Szerencsére jó páran megörökítették és feltöltötték, ezért nem elérhetetlen.

FIGYELEM INNENTŐL SPOILERT TARTALMAZ A CIKK

Ahogy a wowhead videójában is jól látható, a karakterünk a boss legyőzésekor, egy úgynevezett pillérként funkcionál, ami lehetővé teszi, hogy Azeroth erejével elpusztítsuk a N'Zoth-ot. Elég királyul hangzik ha belegondolunk. De akkor még is mi a gond? Nos az évek alatt kaptunk pár elég durva lezárást főleg az előző kiegészítő, a Legion vége volt nagyon ütős. Mindenki emlékszik arra, ahogy Sergeras belevágta a kardját a bolygóba? Tény, hogy ezt nehéz túlszárnyalni, de legalább megközelíteni megpróbálhatták volna. Az egész Battle for Azeroth, efelé terelt minket, elhintették, hogy valami komolyabb dolog van a háttérben és nem csak G'Huun fertőzését kell megállítsuk. Baromi jól kiélezték a Horda és Alliance közötti feszültséget. Majd Azshara-n keresztül bemutattak egy kicsit az Old God-ból.

Sok hű-hó semmiért mondja a művelt angol. Mindenki tűkön ülve várta, hogy milyen menő módon fogunk leszámolni az eddigi legnagyobb Old God-dal, ha már egy Titánon is sikerült felülkerekednünk. Erre a végeredmény lényegében annyi, hogy nem sikerül, csak Azeroth ereje a nyakláncunkon keresztül elpusztítja. Kiábrándító... 

Rendben aláírom, lehetne sokkal jobb is a lezárás, de jogos a kiakadás? Tényleg annyira rossz lett, hogy a Blizzardnak le kellett vennie a videót? Még akkor is ha vannak benne jelenetek, amik kisértetiesen hasonlítanak egy híres torony összeomlására, miután egy ékszer segítségével, hőseink legyőzik a legfőbb gonoszt? Hiszen a Blizzard mindig is híres volt arról, hogy más forrásokból merít ihletet és implementálja a játékba kicsit átalakítva. Rengeteg Easter Egg van az univerzumukban, ami valami vagy valaki tiszteletére került be, és itt nem csak a World of Warcraft-ra gondolok. Most mégis sokan szidják őket, amiatt, hogy ez a húzás az eredeti képsorok képentörlése. 

Azért lássuk be, hogy bárki bármit mond, maga a kiegészítő nem lett rossz. A történet amit végig kisérhettünk többször is libabőrt okozott az egész közösségnek, pl. amikor Thrall és Saurfang találkoznak, vagy amikor az Alliance ostrom alá veszi a Hordát és Sylvanas megmutatja a fogafehérjét, és még sorolhatnám. Ráadásul ezek csak a cinematicok, a játékon belüli kisebb videók és történet szálakról még nem is tettem említést. Szóval igen, összességében ez egy nagyszerű kiegészítő lett, ami nem érdemli meg azt az utálatot, amit jelen pillanatban kap. Persze kaphattunk volna egy minden eddigi befejezést elsöprő végkifejletet, de ez most így alakult, egyébként is mindenki a Shadowlands-et várja, mióta láttuk, hogy Sylvanas puszta kézzel tépi ketté a Helm of Domination-t.

De van egy kérdés, ami sokkal érdekesebb annál, mint az, hogy milyen filmet másolt le a Blizzard. Mi lesz innentől a Scurge-dzsel? Mármint nekik mindig kell, hogy legyen egy királyuk különben elkezdenek ész nélkül pusztítani. Ám a sisak nélkül az irányításuk lehetetlen, már látom is előre, hogy milyen jó kis Azeroth Daily questek lesznek ebből. Alig várom, hogy a Vulperan Death Knight-ommal neki álljak tisztogatni Azerothot minden áldott nap. De várjunk csak... azoknak a létrehozásához is szükség volt a sisakra. Mindegy akkor csinálok inkább egy Mechagnome-ot, azokat amiknek hús-vér testük van már úgy is kezdem unni.