The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Shadowlands újdonságok és változások

| Haloren

A WoW team tagjai a Deep Dive panel keretein belül részletezték és magyarázták el a Shadowlands újdonságait és változtatásait. 

Covenants

Amint megérkezünk Shadowlandsre, négy zónában questelhetünk, ezáltal 4 különböző Covenant bizalmát nyerhetjük el. Majd max szinten választanunk kell egyet közülük, melyikükhöz akarunk csatlakozni. Nézzük területenként, kik is ők.

Bastion

A kyrianok alapvetően olyan értékeket képviselnek, mint az alázatosság, igazságosság. Ők vezetik át a lelkeket az holtak világába.

Maldraxxus

A Necrolordok feladata a Shadowlands védelme a betolakodókkal szemben.

Ardenweald

A Night Fae-k a természet védelmezői és ők felügyelik élet/halál körforgást.

Revendreth

A Venthyrek a felelősek a gonosz és méltatlan lelkek megbüntetéséért, hogy később hasznosak legyenek a Shadowlands számára.

Covenant Sanctum

A Covenantok kiválasztásakor figyelembe kell venni azt is, hogy milyen környezetben szeretnénk tölteni az időnket. Ugyanis minden Covenanthoz tartozik egy Covenant Sanctum is, amit legegyszerűbben úgy tudnánk bemutatni, mint a Shadowlands Class Hall-ját.

Tehát, ha valaki egy monumentális városban a felhők között, vagy egy csontvázszerű Warlord szoborban, esetleg egy csillogó galaxisokkal körülvett völgyben az erdő közepén, vagy egy félelmetes vámpír kastélyban szeretné tölteni az idejét, az jól gondolja meg melyik Covenantot választja.

Covenant Képességek

Lényegében olyan képességek, amelyeket nem harcra kell használni. 

Night Fae

A Night Fae képessége a Soulshape. Ez nem más, mint egy Spirit Fox form. 30%-kal gyorsabban fut és használatakor az az ellenségeket nem érdeklik a jelenlétünk. A spell 10 másodpercig él, vagy visszavonásig rest területeken.

Ezen képesség kinézete személyre szabható. A kinézeteket a Covenant campaign során lehet feloldani.

Kyrian

A Kyrianok képessége az Unburden, amely által tiszta animává változhatunk és ezzel 300%-kos gyorsaságot, lassabb zuhanást nyerhetünk, illetve csökkenti annak a körnek a sugarát, amelyben az ellenfelek észlelnek.

Necrolord

A Necrolordok képessége a Transcend the Flesh, aminek használatakor a karakterünk lelke és a teste különválik 20 másodpercre. A lélek láthatatlan és nem lehet targetelni, eközben a test sebezhető marad.

Ez az effekt, hamar véget ér, ha 60 yardnál messzebb megyünk a testtől. Amikor a Transcend the Flesh véget ér, a test újra csatlakozik a lélekhez.

Venthyr

Door of Shadows lesz a Venthyrek képessége. Ennek segítségével az árnyakon keresztül, a kiválasztott helyen jelenik meg a karakter. Lényegében egyfajta teleportálásról van itt szó.

Covenant Class képességek

Ezek már harc közben alkalmazhatók. Példaként nézzük meg a mage Covenant képességeit.

Kyrian

Kyrianként a magek a Radient Spark képességet kapják, függetlenül a specializációtól. Ez a spell használatakor egyszer egy instant sebzést és további 8 másodperces dot-ot okoz.

A következő négy képesség, amely a Radiant Spark által megsebzett ellenfelet éri, egyenként +25%-kal nagyobbat fog sebezni.

Night Fae

A Night Fae magek képessége a Shifting Power, amelynek segítségével a karakter körül a föld által sebzi az ellenfeleit 3 másodpercig. Minden kasztolással töltött másodperc növeli a Haste-et 5%-kal 15 másodpercre.

Necrolord

A Necrolord magek képessége a Contagion Bolt. Ezzel a mage megsebzi áldozatát, és az elkövetkezendő 8 másodpercben minden olyan támadó spell, amely rá irányul, a körülötte lévő további ellenfeleket is megsebzi a fertőzés tovább terjesztése által.

Venthyr

A Venthyr magek Covenant képessége a Mirrors of Torment, aminek hatására az ellenfél körül forog 3 tükör. Ezeknek köszönhetően 6 másodpercig bármilyen spell használatával shadow sebzést okoz magának.

Soulbindek

Amikor csatlakozunk egy Convenanthez összekapcsolhatjuk a lelkünket egy karakterrel, ezzel növelve egymás erejét.

A Venthyrek esetén két karakterrel kapcsolhatjuk össze magunkat. 

Az egyik Theotar, The Mad Duke, aki 5%-kal növeli a critical strike-unkat, olyan ellenfelekkel szemben, akiknek kevesebb százalék a HP-juk.

A másik Nadjia, The Mistblade, aki 6%-kal növeli a Parry-nket. Ha alapesetben nem rendelkeznénk ilyen stattal, Nadjia megtanítja.

A Soulbindeket idővel fejleszteni is lehet, illetve talentolni is lehet őket, a Conduits item segítségével.

További Covenant Cuccok

A Covenantoknak köszönhetően megszerezhetünk fegyvereket, armorokat. Különféle hátizsák jellegű köpenyeket. Fejleszthető mountot, Covenant campaign-t és még sok mindent.

Alább láthatjátok az négy Covenant Plate szettet.

Különféle hátra applikálható elemeket is kapunk a Covenantok által, nézzük milyen lesz ez a Kyrianok esetében...

Leveling

A leveling már egy ideje elég sok problémával küzd. Túl sokáig tart, nem kapunk jutalmat a szintekért, nem tudjuk végig vinni egy adott terület történetszálát, mivel gyorsan kinőjük a területet. Ezt nemrég a Scaling World technológiával oldották meg, de csak részben.

A leveling a shadowlands esetében teljesen megváltozik!

Innentől kezdve, a maximum szint, amit el lehet érni 60 lesz. Ennek köszönhetően gyorsabb lesz a fejlődés.

Tehát a most 120-as karakterek 50-esek lesznek (nem lesznek gyengébbek), a kisebbek pedig arányosan fognak scalelődni. A shadowlands kiegészítő során 50-ről 60-ra kell fejlődni. 

Új kezdőhely is készül a friss karaktereknek, az Exile's Reach.

Ez a hely alapvetően a teljesen friss játékosoknak készül, akiknek itt mutatják be, hogyan működik a játék (pl:mini dungeon a végén), majd irány a főváros. Persze a friss altot kezdők is kezdhetnek itt, de ha szeretnék akkor a régi kezdőhelyeket is használhatják.

Amint az adott oldal fővárosába érkezünk, megjelenik Chromie és választhatunk kiegészítőt, melyik story-t akarjuk végig vinni a fejlődés során.

Az új játékosoknak kötelezően a BfA kiegészítővel kell fejlődniük azért, hogy képbe legyenek a nemrég történéseivel.

Classok

A classok és a specializációk eltávolodtak egymástól, az egyes spec-ek között akkora a különbség, hogy szinte már egy másik classnak mondható.

Olyan class képességekkel (amelyek spec függetlenek) találkozhatunk újra, mint...

Visszatérő ikonikus képességek

Visszatérő Talent képességek

Korábban a sok spell miatt, bepakoltak néhány spellt a talentok közé, ezek a spellek kerülnek most vissza és szabadon használhatók lesznek.

Rég elveszett spellek

Pár olyan képesség is visszakerül a játékba, amik már rég nem elérhetők.

A Torghast és a Maw

Mi az a Maw?

A Maw egy endgame zóna, itt található a Torghast, illetve ez a Jailer otthona.

A Maw zónában, ha megtámadunk egy ellenfelet, de nem tudjuk megölni. A Jailer felfigyel ránk (Eyes of the Jailer) és még több csatlósát küldi ellenünk.

Torghast

A Maw középpontjában helyezkedik el. Ez egy scalelődő dungeon, ami 1-5 playerre van tervezve.

Minél, tovább jutunk, annál erősebb ellenfelekkel találkozunk. A map minden esetben változik, ezzel megteremtve a kalandozás/felfedezés érzetét.

The Power of Anima

Ahogy egyre több ellenfeléllel végzünk, úgy ideiglenes képességeket szerezhetünk, amikkel még tovább juthatunk az ellenséges területen. Ezen képességek kombinációjával lehet a lejhatékonyabban előre nyomulni.

Idővel már nem csak a hely változik, hanem a megszerezhető képességek is.

De mit is kapunk cserébe? Rúnákat... amikből a Runeforge-nál Legendary-kat készíthetünk.