The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Uldir Guide Normal & HC Taloc

| Orte

Egy Raid Bossainak legyőzése kemény feladat, ígyhát úgygondoltuk, hogy amennyit tudunk segítünk azoknak akik igénylik, folyamatosan érkeznek a bossok leírt és videós taktikái Magyarul!

Lássunk is neki Uldir 1. Boss-ának
Taloc the Corrupted
Amennyiben nincs kedvetek végig olvasni az egészet nézzétek meg a (magyar) videónkat arról, hogyan is kell megölni

Videó Guide (helyenként eltérhet a leírt takitkától)

Első fázis (Senkit ne tévesszen meg, hogy a boss nem full HP-n kezd így van beállítva)

-Plasma Discharge:
2-3 ember kap egy debuffot, ami 4 másodpercig lesz rajtad, és 2 másodpercenként leidéz egy piros tócsát. Ki kell vinni a terem szélére, és a healereknek figyelnie kell a játékost, ugyanis 26k damaget tickkel.

-Blood Storm:
A Plasma Discharge után hagyott tócsa, amibe ha belelépünk másodpercenként 10k-t sebez.

-Cudgel of Gore:
Ez a képesség leginkább a tankok számára fontos, ugyanis, a boss bizonyos időközönként elkezdi kasztolni ezt a képességét. Ilyenkor a tanknak a Plasma Discharge általi tócsák közelébe (max. 18 yard) kell mozognia. Így amikor a boss ráchargol a tankra és lecsap a földre eltakarítja a Blood Stormokat, ettől mindenkinek minél távolabb kell állnia, mer 30 yardon belül ellök és távolsághoz mérten sebezi is az embereket (Minél távolabb vagyunk annál kisebbet), majd Retrieve Cudgel képességgel elrohan a fegyveréért is szintén sebzi azokat akik az útjában állnak.

-Sanguine Static:
Véletlenszerűen választott ember felé fordul a boss és 3 vér sugarat lő ki felé tölcsér formában, amit ki kell kerülni, A boss véletlenszerűen kijelöl valakit, aki felé egy vérfal féleséget fog küldeni. Középső sugár a targetelt játékossal egy vonalban fog jönni és a közöttük lévő rész úgy tágul, ahogy távolodnak a boss-tól.

Második fázis
-Powered Down:
Fázis váltáskor a boss letérdel a platform közepére, 99%-al kevesebb sebzést fog elszenvedni, nem fog mozogni, és maga alá húzza a Blood Stormokat, amik még az első fázis végén lent maradtak.
Ez idő alatt elfog indulni a platform lefele (Vigyázat,LE LEHET esni!), amire itt figyelnünk kell az kettő darab add, egyik a Volatile Droplet, a másik a Coalesced Blood.

A Coalesced Blood-ot tenkolni kell és minél kevésbé mozgatni, mert Blood Storm-okat pakol magaalá.

A Volatile Droplet-ek már kicsit érdekesebbek, véletlenszerűen haladnak egy kiválasztott játékos felé, és ha elérik felrobbannak, a robbanás pedig aoe-ban lök, ez azért okozhat problémát ugyanis, ahogy fentebb már említettük, a platformról le lehet esni.

Miután leértünk, és újra aktív a boss, a második fázisban megismert Volatile Dropleteket továbbra is, idézni fogja, illetve az első fázisban használt képességeire tér vissza. Innentől kezdve ugyanúgy kell tennünk mindent míg meg nem hal a boss.

Külön feladatok amire figyelnünk kell:

Tankok:

-100% energy-nél Taloc eltolja a Cudgel of Gore-t. Az aktív tanknak el kell szaladni mindenkitől 30 Yardra és
-Úgy pozícionálnia, hogy a képesség minél több Blood Storm-ot tisztítson a földről.
-A Boss vissza fog szaladni a fegyveréért, amikor Retrieve Cudgel-t castol. Ne legyünk az útjában mert ellök és nagyot sebez.
-A Sanguine Static-ot legtöbb esetben a raidfele, az az a tankoknak háttal fogja castolni, de azért figyeljünk, hogy ne legyen elötte senki
- Ahogy elindul a platform stackeljetek össze és együtt mozogjatok.
-Az egyik tank tauntolja a Coalesced Blood-okat és lassan húzza el őket, hogy a Blood Stormok-tól elférjen a raid

Healerek:

-Plasma Discharge-ot ők is megkaphatják,ha így történik ki kell vinni a terem szélére lehetőleg egy megbeszélt helyre, hogy a takarítás könnyebb legyen
-Azok, akik megkapják a Plasma Discharge-ot, kapjanak egy kicsit több figyelmet, mert extra sebzést fognak elszenvedni és ha self cd-kkel megpróbálják egybe rakni (ami ajánlott, ha elbírja a csapat) akkor szükség lesz az extra erőfeszítésre.
-Cudgel of Gore-tól minél messzebb kell állniuk akár csak a raid többi tagjának. A lecsapás teljes raidet sebzi, minél közelebb vannak az emberek annál nagyobbat.
-A Boss vissza fog szaladni a fegyveréért, amikor Retrieve Cudgel-t castol. Ne legyetek az útjában mert ellök és nagyot sebez.
-Sanguine Static-ot. ki kell kerül, három oszlop között kényelmesen elférnek az emberek
-Ahogy elindul a platform stackeljetek össze és együtt mozogjatok.
-Ha egy Volatile Droplet elérné a fixate-elt targetét, robban. Ez szétlöki az embereket és ha nem is esik le senki, akkor is érkezhet Blood Stormba, illetve alapvetően is magas sebzést okoz.

DPSek:

-Az első fázisban ugyan azokra kell figyelniük mint a healereknek, nincs semmilyen különleges feladat.- vagy focusálandó célpont.
-Ahogy elindul a platform stackeljetek össze és együtt mozogjatok.
-A Coalesced Blood addok a prio targetek, mert Blood Storm-ot pakolnak.
-Akit egy Volatile Droplet add fixate-el, az a játékos álljon messzebb, hogy több idő legyen azokat is megölni a Coalesced Blood addok mellett.

Ami Hc-n más:

Uldir Defensive Beam:

Ez az egyetlen egy új képesség, amivel találkozunk Heroic nehézségen. Amikor megyünk lefelé a platfrommal, akkor láthatunk sárga sugarakat magunk alatt. amik 0.2 másodpercenként sebeznek, ha nem kerüljük ki oneshotolnak lényegében. Ez okozhat némi káoszt tekintve, hogy az addokra és a Blood Stomra is figyelnünk kell, de nem megoldhatatlan, hamar rá lehet érezni, javasoljuk, hogy valaki, akinek jól megy kapjon 1 markot és őt kövesse a raid, de akik ügyesebbnek érzik magukat a platformszélén állva felül nézetbe állítva a kamerát szépen kikeülhetőek.