The BlizzFeed

  • 0 Diablo
  • 0 Hearthstone
  • 0 Heroes of the Storm
  • 0 World of Warcraft
  • 0 Overwatch
  • 0 Starcraft
  • 0 Blizzard
  • 0 Activision-Blizzard

Warfront: Battle for Darkshore

| Orte

A Teldrassil hamvas árnyékában, a Night Elfek készülnek a visszavágásra a Forsaken ellen, hogy újból övék lehessen, ősi hazájuk. 

"In the ashen shadow of Teldrassil, the night elves prepare to strike back against the Forsaken and reclaim their ancestral homeland. . . ."

A Tides of Vengeance élesedésével, a legújabb Warfront, Darkshore lesz, Az indulással a Forsaken fogja uralni a területet, avagy az Alliance-nak kell, megtennie az első lépést és támadnia. Minden maximum szintű Alliance játékos, aki teljesíti a legújabb történet szál első részét Tyrande és a Night Elfekkel, azok azonnal csatlakozhatnak is a Battle for Darkshore Warfront-hoz, ezzel elindítva egy új háborús kört, annak érdekében, hogy visszaszerezzék maguknak Darkshore-t

Az első két hétben, jóval gyorsabban fog halandi a körforgás, mint, ahogy azt megszokhattuk Arathi Highlands-en.


Két frontos háború

Az újabb warfront hozzáadásával, immáron két felé kell egyszerre elosztani az erőforrásainkat, ezeket ugyan úgy tehetjük meg mint eddig viszont a felület, ahol látjuk az eddigi támogatásokat megújúl és sokkal átláthatóbb lesz, hogy egyértelműen lássuk melyik fronton hogyan is állunk. 

Átalakulnak kicsit a heti rotációk, hogy jobban harmonizáljanak a fenti változásokkal. Először is a Warfront-ok egymástól függetlenek lesznek és a játékosok úgy tudnak majd erőforrásokat küldeni az egyikre, hogy a másikat nem befolyásolják.

Támogató fázis

Nem csak a Warfront-ok "tervező asztala" változik meg, hanem a nyersanyagok és az ellátmányok beküldése is, eddig összesen 11 quest jelent meg minden alkalommal, minden szakmához egy, illetve egy bizonyos mennyiségű gold és egy war resource, amikor elkezdhettünk erőforrásokat küldeni a frontra, innentől kezdve napi három lesz ebből egy mindig fixen vagy war resource vagy gold beáldozását fogja igényelni, illetve két szakma termékét, valószínűleg egy fő és egy másodlagos (cooking, fishing, stb). Ez persze nincs megerősítve csupán csak spekuláció.

Ostrom fázis

Ez az a fázis, ahol a játékosok csatlakozhatnak a fronthoz, míg lényegében pontosan ugyanúgy működik, mint a Arathi Highlands-en vár ránk némi újdonság, új épületek, egységek, feladatok és még sok más. Mindenki aki rendelkezik átlag 320-as ilvl-ű felszereléssel jelentkezhet az eseményre és megméredtetheti magát Darkshor Partjainál.

Alliance játékosként a feladatunk az lesz, hogy visszaszerezzük Darkshore-t és helyre tegyük a pusztítást, amit a Forsaken okozott
Horda oldalon harcoló player-ként pedig mindenképpen az uralmunk alá kell hajtanunk ezt a kulcs területet és megakadályozni, hogy a Night Elfek, visszaszerezhessék az otthonukat.

Ahogy csatlakozunk a harcba, észrevehetünk magunkon egy kis változást, ami legútóbb még nem volt az Essence of Storms buff lehetőséget, ad arra, hogy role cseréljünk a csatatéren és tank vagy éppen healer-ként vegyik ki a részünket benne.

Akár csak az eslő fronton itt is 340-es felszerelést kapunk és minden alkalommal lesz egy quest, ami nagyobb erősségűt fog biztosítani, ha megnyerük a csatát.

Patrol (Járőrözés) fázis

Ez alatt a fázis alatt a területet kontrolláló frkació hozzáfér az oldal specifikus World Boss-hoz, Rare mob-okhoz, új felszereléshez, transmog-okhoz, pet-ekhez és sok minden máshoz is. Emellett pedig lesznek elrejtett kincsek is a területen, amik csak arra várnak, hogy megtalálják őket. Ráadásul mindezeken túl, új változó World Questek is lesznek ez idő alatt, hogy további felszereléshez és zsákmányhoz juthassunk. 

Jutalmak

A játékosok több jutalmat is kapnak azért ha kiveszik a részüket a háborúból. Warfront témájú felszerelésre tehetünk szert, ami Night Elf (Allaince) vagy Forsaken (Horda) -hez illő stilúsú lesz. Ezen felül egy új currency (költőeszköz) a Service Medal is bevezetésre kerül, ami beváltható lesz Heirloom-okra (fejlődő gear), Battle Pet-ekre, Mount-okra, Transmog Cloak-okra, Teleportáló Gyűrű-kre vagy éppenséggel XP Potion-ökre, Boralusban vagy Zandalarban.

Az felszerelések szintje, amit kapunk egyelőre marad a megszokott 340 ilvl, azonban a második PvP Season, Raid és Mythic Dungeon-ök indulásával ez emelkedni fog.

Blizzard

Orte véleménye: A Warfront alapvetően nagyon jó ötlet volt, a Warcraft III-as RTS világot berakni a WoW-ba nekem kimondottan tetszett, lelkesen gyüjtögettem a fát és a vasat, hogy erősödjön a támaszpontunk, egészen addig míg rá nem jöttem, hogy az egész teljesen felesleges, nem elég, hogy ugyanazt az eredményt érjük, el nagyjjából ugyanazon idő alatt ha végig afk-olom, vagy akár mindneki végig afkolja, de ráadásul még csak nem is PVP, ami egy kimondottan jó élményt nyújtana, mint mondjuk annó Wintergraps volt.